Güncel Güncelleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:29

Bakanlar Kurulu sonrası El Bab açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. Kurtulmuş, İstanbul'daki terör saldırısında tüm delillerin PKK'yı işaret ettiğini söyledi.

Bakanlar Kurulu sonrası El Bab açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, dün bir araya gelen Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu. Beşiktaş'ta yapılan alçak terör saldırısıyla ilgili "Saldırıyı PKK terör örgütünün yaptığı anlaşılıyor." diyen Kurtulmuş, Fırat Kalkanı harekatı için de "El Bab konusunda son noktaya doğru gelinmiştir" dedi. Kurtulmuş, düşen F-16 savaş uçağı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada terör örgütlerinin amacının korku, panik ve yılgınlık oluşturmak olduğunu söyleyerek korku siyasetine teslim olmayacaklarını ifade etti. Millet olarak terör örgütlerinin istemiş olduğu, oluşturacakları psikolojinin içerisine teslim olmayacaklarını söyleyen Kurtulmuş, tüm bunların hesabının sorulacağını kaydetti. 

"EL BAB KONUSUNDA SON NOKTAYA GELİNMİŞTİR"

Kurtulmuş, Fırat Kalkanı Harekatına da değinerek, El Bab'ta son noktaya gelindiğini bu anlamda bitirici operasyonun hazırlıklarının yapıldığını duyurdu. Buradaki operasyonların kısa sürede tamamlanacağını söyleyen Kurtulmuş, İstanbul'daki terör saldırısıyla ilgili de şunları söyledi:

"HERHALDE AVM'LERDEN YA DA ÇARŞAMBA PAZARINDAN ALMIYORLAR"

Hakikaten enteresan şekilde hem derin hem geniş bir çukur açılmış. Her türlü teknik çalışma yapılıyor. En ufak detay atlanmıyor. Bu mühimmat herhalde sıradan değildi. Ancak genel olarak şöyledir, şu şekildedir diyecek durumda değiliz. Araştırmalar nihayetine erdiği zaman açıklanır. Terör örgütlerinin kullandığı hiçbir malzeme süpermarket ya da çarşamba pazarında satılmıyor. Bombalar, silahlar herhalde birileri tarafından bunların eline veriliyor. AVM'lerden ya da çarşamba pazarından almıyorlar. Sadece PKK için değil, bütün terör örgütlerinin arkasındaki lojistik, istihbari, askeri destekler verilmesin hiçbir örgüt 1-2 haftadan fazla dayanamaz. Böyle baktığınız zaman Cumartesi yaşadığımız patlamanın arkasındaki mühimmat da tesadüfen elde edilen malzeme değildir.

DİYARBAKIR'DAKİ UÇAK KAZASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

19.31'de Mardin yolundan Diyarbakır'a yaklaşırken F-16 uçağımız düşmüştür. 5 kilometre mesafede düşmüştür. Pilotumuz kendini uçağın dışına atmış ve sağ salim kurtulmuştur. Konu tüm detaylarıyla incelenmektedir. Eğitim uçuşu yapılıyordu. Üzerinde bi mühimmat yoktu. Uçuşu tam tamamlamak üzereyken uçağın düşmesi hadisesi vuku buldu.

İlk değerlendirmelerde bunun teknik arıza nedeniyle meydana geldiği şeklinde değerlendiriliyor. Ancak detaylı şekilde araştırma yapılacak. Bu kaza ile ilgili bütün detayları sonuç ortaya konacaktır. Olayın üzerinden çok az bir süre geçti. Bunlar spekülasyon yapılacak konular değil. Bu sorduğunuz her şıkkın her birisi başka bir istikamete doğru hareket etmemizi gerektiren konulardır. Derhal soruşturma başlatıldı. Şu an itibariyle bu konuyla ilgili ilk bilgilere göre teknik arızadan kaynaklanan kaza olduğu ama teyide muhtaç olduğu söylenebilir.

EKONOMİK GELİŞMELER

Türk parasına dönme eğilimi, Türk parasının üzerindeki baskıyı hafifleten bir gelişme oldu. Başka ülkelerle yapılan alışverişlerde de yerli paranın kullanılmasıyla Türk parası üzerindeki baskının kalkacağını tahmin ediyoruz. Türk parası üzerindeki bu baskı Türkiye ekonomisinin yapısal sorunlarından kaynaklanan bir sonuç olmadığı için çok kısa süre içerisinde normale döneceğini ümit ediyoruz. Küresel piyasalardaki gelişmelerden hep beraber koyduğunuzda Türkiye'nin içindeki şartlardan kaynaklanan bir sonuç olmadığını görürüz."

Ekleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:29