Politika Güncelleme Tarihi: 4 Eyl 2016 17:45

Başbakan Binali Yıldırım Selahattin Demirtaş'a: Almanya'da değil gel burada konuş

Başbakan Yıldırım Diyarbakır'da yapıtığı konuşmada "Biz PKK'yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz" diyen Demirtaş'a sert tepki gösterdi: Almanya'da konuşacağına gel Tanışık köyünde konuş.

Başbakan Binali Yıldırım Selahattin Demirtaş'a:  Almanya'da değil gel burada konuş
Diyarbakır'da konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Almanya'daki konuşmasında PKK'yı savunan ve "Biz PKK'yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz." diyen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a sert çıktı.

"KATLETTİĞİNİZ 6 MASUM DİYARBAKIR EVLADININ YANINDA KONUŞ"

Başbakan Yıldırım, HDP'yi eleştirdiği konuşmasında şunları söyledi:
"HDP Başkanı Almanya'dan sesleniyor: PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmiyoruz. Almanya'dan konuşacağına gel Tanışık köyünde konuş, Dürümlü'de konuş.

Katlettiğiniz 6 masum Diyarbakır evladının yanında konuş. Diri diri yaktığınız Diyarbakır'daki 5 vatandaşımızın akrabalarının yanında konuşun. Uzaktan konuşmayın. PKK terör örgütü değil öyle mi? Kim yaptı? Kim Mehmetçikleri şehit ediyor? Kim sivil vatandaşları katlediyor?

"ÇÖZÜM MÖZÜM YOK"

Aklımızı başımıza alalım, büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız. Bu tehlike Türkiye'nin bölünme gayretleridir. Operasyonlar Türkiye'nin her karış toprağında her vatandaşın yaz kış gece gündüz seyahat edeceği şartlar sağlanana kadar devam edecek. Çözüm mözüm yok. Çözüm millette. Terör örgütü ile çözüm olmaz."

SELAHATTİN DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Almanya'nın Süddeutsche Gazetesi'ne verdiği mülakatta PKK'yı terör örgütü olarak tanımlamadıklarını söylemişti. Demirtaş sözlerini şöyle sürdürmüştü:

"PKK'yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz. PKK şiddetini kabul etmiyoruz. Ayrıca kesinlikle PKK'nın siyasi kolu değiliz ama PKK'yı devletin ya da hükümetin tanımladığı şekilde tanımlamak zorunda da değiliz.
Kürt halkı 100 yıldır devlet terörü altında yaşıyor. PKK, bu devlet terörüne tepki olarak ortaya çıkmış bir şiddet örgütüdür. Taraflar arasında güven kalmadı. Uluslararası arabulucu olmalı. BM, AB veya tek bir ülke olabilir."

Ekleme Tarihi: 4 Eyl 2016 17:45