Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 31 Ağu 2016 12:34

Başbakan'dan Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu'na çağrı!

Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na bir kez daha adli yıl açılış törenine katılma çağrısı yaptı, "Külliyeye yabancı değiller" dedi.

Başbakan'dan Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu'na çağrı!
Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Metrosu'nun test sürüşüne katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na Beştepe'de düzenlenecek adli yıl açılış törenine katılma çağrısında bulundu.

"KÜLLİYEYE YABANCI DEĞİLLER"

Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Tabii ki katılmalarını arzu ederiz. Kılıçdaroğlu ve Baro Başkanı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gittiler. Oraya yabancı değiller. Şimdi ne değişti de böyle bir karar aldılar, anlamakta zorlanıyoruz. Bu birlik havasını devam ettirmek için elimizden geleni yapacağız.

"BİR KEZ DAHA DAVETTE BULUNUYORUM"

Hem Sayın Kılıçdaroğlu'na hem de Barolar Birliği Başkanı'na özellikle buradan bir kez daha davette bulunuyorum. Bir otel salonunda yapmak yerine devletin en prestijli mekanlarından bir tanesinde yapmak çok daha akıllıca, çok daha doğru bir karardır diye düşünüyorum. Beştepe, milletin yeridir. Kimsenin şahsi tasarrufunda olan bir yer değildir. Dolayısıyla milletin işleri de orada pekala en iyi şekilde yerine getirilebilir.

"CUMHURBAŞKANI ANAYASAYA GÖRE TARAFSIZDIR"

MHP de bir çağrı yaptı, kendisi katılacağı gibi Kılıçdaroğlu'na katılma çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanımızın bu toplantıya katılması şüphesiz Türkiye'de hukuk devleti ve onun getirdiği gelişmeyi gösteren ayrı bir şeydir. Cumhurbaşkanı anayasaya göre tarafsızdır. Cumhurbaşkanı yüksek mahkeme üyelerini atıyor. Hukuk devletine vurgu yapmasının doğal olduğunu herkesin görmesi lazım."

"FIRAT KALKANI, TERÖR UNSURLARI TAMAMEN ORTADAN KALKINCAYA KADAR SÜRECEK"

Suriye'nin kuzeyinde yürütülen "Fırat Kalkanı" harekatına da değinen Yıldırım, "PYD/YPG, PKK'nın uzantısı terör örgütleridir. Adamlar aynı adamlar. Bunlar bölgenin canını yakan terör örgütlerinden başkası değildir. Bu konudaki kararlılığımız devam etmektedir. Bu unsurlar Fırat'ın doğusuna gideceklerdir. ABD'nin bu konuda ülkemize taahhüdü vardır ve değişmesini beklemiyoruz." dedi.

Başbakan "Terör unsurları tamamen ortadan kaldırılıncaya, sınırlarımıza, topraklarımıza ve vatandaşlarımıza yönelik tehditler tamamen bitinceye kadar faaliyetler devam edecek" diye konuştu.

Ekleme Tarihi: 31 Ağu 2016 12:34