Spor Güncelleme Tarihi: 17 Eki 2016 23:47

Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe, İBB'yi farklı yendi

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe, İBB'yi 76-62 yenerek Muratbey Uşak yenilgisi sonrasında ilk galibiyetini 2. haftada aldı.

Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe, İBB'yi farklı yendi
Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 2. haftasında Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 76-62 yendi.

İLK PERİYOTTA FARKA GİTTİ

Fenerbahçe, Pero Antic'in dış atışlardan bulduğu sayılarla oyuna ağırlığını koyup, 5. dakikayı 10-6 önde geçti. İyi bir savunma sergileyip Vesely, Kalinic ve Sloukas ile skorer bir oyun ortaya koyan ev sahibi ekip, son bölümde 11-0'lık bir seri yakalayarak ilk periyodu 21-9 üstün tamamladı.

İkinci çeyrekte etkili oyununu sürdüren sarı-lacivertliler; Sloukas, Melih Mahmutoğlu, Kalinic ve Berk Uğurlu'nun 3 sayılık basketleriyle rakibine üstünlük kurarken, son dakikaya 19 sayı farkla 40-21 önde girdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Kartal Özmızrak'ın son saniyede bulduğu 3 sayılık basket, devre biterken skoru 40-24 olarak belirledi. Müsabakanın ikinci yarısında Calloway, Kartal Özmızrak ve McCauley ile skorer bir oyun ortaya koyan İstanbul Büyükşehir Belediyespor; Antic, Vesely ve Bogdanovic'i durduramayınca, farkı azaltmayı başaramadı. Bobby Dixon'ın sayılarıyla kontrolü elinde tutan Fenerbahçe, son periyoda 57-42 önde girdi.

RAHAT KAZANDI

Son çeyreğe iyi başlayan taraf olan konuk ekip; Calloway, Mert Çevik ve Markota ile dış  atışlardan sayılar kazanırken, 34. dakikada farkı 8 sayıya (64-56) çekti. Ardından savunmasını sertleştiren Fenerbahçe, oyunda dengeyi yeniden kurdu. Ahmet Düverioğlu, Bogdanovic ve Egen Arna ile basketler bulan sarı-lacivertliler, maçı 76-62 kazandı.

Karşılaşmanın en skorer ismi, Fenerbahçe adına 15 sayı üreten Pero Antic olurken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da ise Kartal Özmızrak 12 sayıyla oynadı.

İlk maçında Muratbey Uşak'a 71-70 yenilen Fenerbahçe, galibiyetle tanışırken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise ikinci müsabakasını da kaybetti.

Ekleme Tarihi: 17 Eki 2016 23:47