Yerel Güncelleme Tarihi: 27 Oca 2024 10:00

Battal İlgezdi Ataşehir'i alamayınca CHP'den de istifa etti

CHP Parti Meclisi toplantısında Ataşehir'den yeniden aday gösterilmeyen Battal İlgezdi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile partisinden istifa ettiğini

battal ilgezdi

CHP Parti Meclisi Üyesi Battal İlgezdi, Partisinden İstifa Etti

CHP Parti Meclisi toplantısında Ataşehir'den yeniden aday gösterilmeyen Battal İlgezdi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile partisinden istifa ettiğini duyurdu. İlgezdi'nin istifa kararı, perde arkasında yaşananlar ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik eleştirileriyle gündeme gelmişti.

Yapılan son CHP Parti Meclisi toplantısında Ataşehir'den yeniden aday gösterilmeyen Battal İlgezdi, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak partisinden istifa ettiğini duyurdu. İlgezdi'nin istifası, Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen isimlerden biri olmasına rağmen partisinden aday gösterilmemesi sonrasında gerçekleşti. İlgezdi, sosyal medya açıklamasında, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin son kurultayında Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler tek tek partimizden tasfiye ediliyor. CHP'nin her kademesinde gece gündüz görev yapmış 40 yıllık bir partili olarak bu yaşananlar hem beni hem de milyonlarca partilimizi üzmüştür. Partimizin değerlerinin bu kadar hoyratça harcanmasına gönlüm razı değildir. Bu vesileyle 40 yıldır mensubu bulunmaktan onur duyduğum partimden istifa ediyorum" ifadelerine yer verdi.

İlgezdi'nin istifasının ardından sosyal medyada dolaşıma giren bir video, İlgezdi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu sert bir dille eleştirdiği bir konuşmayı içeriyordu. Videoda İlgezdi'nin, İmamoğlu'nu değişim konusunda sorguladığı ve "Cumhuriyet Halk Partisi, kimsenin kariyer yapma yeri değildir. Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyeti kuran partidir. Yani sen git Kemal, ben geliyorum diyen parti değildir." şeklinde ifadeler kullandığı görüldü.

Bu gelişmeler, CHP içindeki içsel çatışmaları ve siyasi dinamikleri yeniden şekillendirebilecek nitelikte. Olayın perde arkasında neler olduğu ve CHP'nin geleceği konusundaki gelişmeler, yakından takip edilmeye devam edecek.

Ekleme Tarihi: 27 Oca 2024 10:00