Yaşam Güncelleme Tarihi: 30 Mar 2024 15:00

Bayramda Tatil Tercihi Değişiyor Yazlık Bölgeler Geri Planda

Bu yıl Ramazan Bayramı yaz aylarına denk gelmemesi sebebiyle tatilcilerin tercihleri farklılaşıyor.

tatil

Bayramda Tatil Tercihi Değişiyor: Yazlık Bölgeler Geri Planda

Bu yıl Ramazan Bayramı yaz aylarına denk gelmemesi sebebiyle tatilcilerin tercihleri farklılaşıyor. Geleneksel yazlık bölgeler yerine, gastronomi kentleri ön plana çıkıyor.

Bir seyahat sitesinin açıkladığı istatistiklere göre, bayram tatili 9 güne çıkarıldığından, uçak bileti aramalarında önceki haftaya göre yüzde 67'lik bir artış yaşandı. Araç kiralama işlemleri yüzde 76, otel rezervasyonları ise yüzde 70 artış gösterdi.

Tatil tercihlerinde öne çıkan en popüler seçenekler memleket ziyareti ve gastronomi gezileri oldu. Bu tercihler, en çok arama yapılan şehirlere yansıdı. Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Van ve Trabzon en çok aranan şehirler arasında yer aldı.

İstanbul'un bu bayram daha kalabalık olabileceği öngörülüyor. En fazla otel rezervasyonu yapılan şehir İstanbul oldu. Onu Antalya, Adana, İzmir ve Diyarbakır izledi.

Yurt dışı uçak bileti aramalarında ise Sırbistan'ın başkenti Belgrad ilk sırada yer alıyor. Ardından Atina, Bakü, Bali ve Cidde geliyor.

Özellikle vizesiz rotalar, yurt dışı tatili için büyük ilgi görüyor. Bu değişen tercihler, bayram tatili boyunca seyahat endüstrisinde önemli bir etki yaratıyor.

Ekleme Tarihi: 30 Mar 2024 15:00