Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 31 Tem 2018 14:15

Beşiktaş Dış Ticaret A.Ş Değildir!

Beşiktaş Dış Ticaret A.Ş Değildir!

13 Şubat 2002’de sermaye artırımı yöntemiyle borsada işlem görecek olan Beşiktaş AŞ`nin halka arz fiyatı, 57 bin 500 lira olarak belirlendi… diye girdi haber Hürriyet. O zaman henüz paramızdan 6 sıfır atılmadığı için ‘arz öncesi 1 trilyon 850 milyar lira sermayeye sahip Beşiktaş, sermayesini 326 milyar 500 milyon lira artıracak ve halka arz sonrası 2 trilyon 176 milyar 500 milyon liraya çıkacak’ diye devam ediyordu haber.

2 trilyon 176 milyar 500 milyon liraya çıkacak bir sermaye ciddi bir artış doğrusu. Messi’ler Ronaldo’lar hâlâ hayal olsa da Guti’leri, Simao’ları Beşiktaşlı yaptı bu artış. Şimdilerde de Beşiktaş ile kârlılık yan yana anılır oldu. Fenerbahçe Başkanı Sayın Ali Koç ‘Hedefimiz finansal açıdan Beşiktaş gibi olmak’ buyuruyor çıktığı her spor programında, Türkiye’nin saygın kurumlarında KPMG Türkiye yaptığı futbol araştırmasında Türkiye’nin seneyi kârla kapatan tek takımı Beşiktaş diyor. Başkanımız Fikret Orman çıktığı her platformda al, al, al dönemi bitti artık sat, sat, sat dönemindeyiz diyor. Bir alkış bir kıyamet gidiyor ki sormayın. 

Nedenlerini bir kenara bırakarak şunu sormak istiyorum; Acaba Şenol Güneş eline verilecek kadroyu 3 yıl bir arada tutsa Beşiktaş ne olurdu? Şimdilerde duyuyoruz Vida için Liverpool 30 milyon Euro’yu gözden çıkarttı başlıklarını… Hemen peşinden alkışlar, anlamsız sevinçler… Vida Beşiktaş’ta kalsa seneye Pepe ile birlikte iyice takıma adapte olsa defans bloğu ile Çanakkale aynı epik anlatışlarla kulaktan kulağa aktarılsa ve Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek, yarı hatta final oynasa kaç 30 milyon Euro’yu kasasına koyar? 

İşin mali tarafı bir yana değerini bulan her futbolcu satılırsa Baba Hakkılara, Voleci Şereflere, Deli İbrahimlere ne buyrulur? Bu futbolcular değerini bulamamışlar mıdır? Fenerbahçe’de Alex, Galatasaray’da Hagi neden satılmadı hiç düşündünüz mü? Elinde 2 tane Q7 varsa evet sat birini ama takımla iç içe olmuş, neredeyse sembolleşmiş Q7’ye değerini bulursa satarız ne demek? Siz bir ticarethane işletmiyorsunuz!Milyonlarca taraftar Beşiktaş’ı yetiştirme yurduna çevirin diye güvenmedi size. Değerini buldu sattınız Cenk’i bak şampiyonluk gitti, yerine kimseyi koyamadınız. Siz değerini bulanı satarak zekisiniz ama diğer tüm dünya takımları ellerinde ikame oyuncu olmayan bölgelere gelen talepleri reddederken deli öyle mi? 

El insaf yahu, takımda kimya bırakmadınız. Her sezon en az 7 – 8 giden oyuncu yerine 10 kadar yeni oyuncu alıyorsunuz. Türkiye’nin en önemli marka değerlerinden biri olan Beşiktaş, Dış Ticaret AŞ değil Sportif AŞ’dir unutmayınız. Negredo, Love, Pektemek, Vida, Q7, Pepe satılacaklar listesinde, Fabrigitti bilmem kaç yıllık yönetimde ilk ve tek olumlu kaleci transferinizi kendi ellerinizle Fulham’a gönderdiniz. Kaleyi devralacak Tolga Zengin en az Fabri kadar kalecidir kabul ediyorum ama taraftar üzerinde sarstığı güven, yaşı itibarıyla artan sakatlanma riski konusunda ne dersiniz? Bulun şimdi yeni Boykoları, sakat Ersan’ı getirin Avustralya’dan, ileri uça koyun bakalım yeni Loveları…

Tekrar söylüyorum Beşiktaş Dış Ticaret A.Ş değildir. Beşiktaş Sportif AŞ’dir ve Türkiye’nin bu konuda medarı iftiharıdır. Devir artık ne al, al, al ne de sat, sat, sat devridir. Devir, elindeki kıymeti tut, tut, tut, yeni yetenekleri geliştir ve takımı şampiyonluklara abone yap devridir.

Ekleme Tarihi: 31 Tem 2018 14:15