Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 1 Nis 2018 09:50

Beşiktaş Günü Kurtardı

Beşiktaş Günü Kurtardı

Dün akşam oynanan oyun öncesi tahminlerimizde nasıl bir senaryo kurgulamışsak, aynısı karşımızdaydı. Gücünün Beşiktaş’a yetmeyeceğini düşünen Mesut Bakkal’ın kalenin önüne otobüs çekeceği fikri çok yakın bir ihtimal olarak görünüyordu. Yine de Bakkal, Cenk Tosun’dan sonra forvetsiz oynayan Beşiktaş’a karşı daha cüretkâr bir oyun modeli seçebilirdi. 

Bir puan için sahaya çıkan Alanyaspor karşısında beklediğinden zayıf bir Beşiktaş bulunca tipik bir Akdeniz insanı tepkisinin örneğini göstererek anlık saman alevi gibiparlamalarla maçı güzelleştirmeye çalıştı. Bir Alanyalı olarak bu saman alevi gibi anlık parlamaları seyrederken bu takım gelecek sene de bu lige tutunur diye düşündüm. Özellikle Efecan ve Mbilla bugün 3 büyüklerde rahatlıkla oynayabilecek kapasitede olduklarını gösterdiler. 

Beşiktaş’a gelince, Şenol Güneş’in forvetsiz bir takımdan şampiyon çıkartma mücadelesi acı dolu geçmeye devam edecek gibi görünüyor. İleri uçta Negredo ile başlayan Güneş, Negredo’nun gol yollarında etkisiz kalacağını ön görmüş olmalı ki; Talica’yı gizli forvet olarak sahaya sürmüş. Zaten Talisca’da yaptığı şahane vuruşla haftanın golü olmaya aday bir golle 3 puanı getirdi. 

Öte yandan cezaların en çok Beşiktaş’a yağdırıldığı bir yıl oldu bu sene. Neredeyse hiçbir maça tam kadro çıkamadı takım. Buna ne kadro derinliği dayanır ne teknik direktör becerisi… Kabul kabul olmasına ama bana bu, futbolculardaki iştahsızlığı anlatmıyor yine de. Bu sene, 2 senedir alıştığımız sahanın her yerinde basan, sürekli gol yollarını zorlayan Beşiktaş’ın yerinde yeller esiyor. O takımdan bu yıla sadece siyah beyaz renkler kalmış gibi. Rakiplerini korkudan titreten Beşiktaş bu sene rakipleri karşısında titrer konumda. Gelecek yıl bu sorun yapılacak takviyelerle aşılır diye umuyoruz ama şampiyonluk gelmezse sadece forma satışı ve kombine geliriyle yetinecek olan Fikret Orman’ın işi zor görünüyor. 

Biraz tebessüm

NBA’da Celtics’in 8 sezon üst üste şampiyon olduğu dönemi basketbol severler hatırlayacaktır. Ünlü koç Arnold Auerbachkazanılan maçlardan sonra zafer purosu yakmayı pek severdi. Detroit taraftarları biraz haset biraz da mizah anlayışıyla koçları Larry Brown tarafından maçın kazanıldığı kesinleşince oyuna alınan genç ve yeteneksiz forvetleri Darko Milicic için zafer purosu benzetmesi yapmışlardı. Bugünün Beşiktaş’ına baktığımda kariyer olarak değil ama güncel yetenek olarak Talisca, Q7 ve biraz da Babel dışında bütün futbolculara zafer purosu gözüyle bakabiliriz diye düşünüyorum. Özellikle Lens bırakın zaferi, efkar purosu bile olabilir. 

Ekleme Tarihi: 1 Nis 2018 09:50