Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 27 Nis 2018 00:34

Beşiktaş kupa maçına çıkmalı

Beşiktaş kupa maçına çıkmalı

10 Nisan 2014’te adı süper kendi vasat ligimizin kapanış maçı Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacaktı. Ligin son 10 haftası herkes gergin. Ve beklenen oldu maçın 30. dakikada sahaya atılan taş nedeniyle maça ara veren hakem Yıldırım aynı olaylar ilk yarının son dakikalarında da tekrarlanınca soyunma odasına girdi. Maç tatil edildi.  Sonrasında ne oldu dersiniz Fenerbahçe 3 – 0 hükmen galip sayıldı. Kimsenin kafası yarılmadı, sahaya giren olmadı, sadece yabancı madde atıldı diye… Yani bu kadar basit bir nedenden maç tatil edildi. Olacak şey değil doğrusu. Hâlbuki futbol müsabakalarında insanlar sahaya istediklerini atabilirler. Birinin başını bile yarabilirler, bu sporu yapan ya da yapılmasına katkı sunan herkes de sahada bu bilinçle yer alır. Kafanıza taş gelebilir, 90 dakika küfür yiyebilirsiniz bunlar olağandır. Örneğin İspanya’da, İngiltere’de bunu bilmeyen sporcu olabilir mi? 

Oh, hem milyon dolarları götür hem de iki taş atıldı, başın yarıldı diye ben oynamam de, mızıkçılık yap. Yok öyle dava oynayacaksın kardeşim, stadı söküp üstüne atsalar sen maça devam edeceksin. Ha etmezsem ne olur dersen? Forma rengin önem kazanır. Sarı Lacivertse her şekilde galipsin takılma bunlara. Düne kadar karşısında yer aldığını iddia ettiğin siyasi erke sırtını yaslarsın olur biter. Ama rengin Siyah Beyaz, Bordo Mavi, Kırmızı Beyaz falansa aman diyeyim. Taraftar sayaya girse dert değil onu da çalımlayıp golünü atacaksın. Yoksa infaz ederler seni. Bir basın toplantısına bakar akıbetin. Biri çıkar ‘Fenerbahçe’nin hakkı yeniyor’ der! Bir bakarsın seni asmışlar. 

Sarı Lacivertse rengin işin kolay olası bir olaylı maç sonrası teknik direktörün ‘eğer arsız biri olsam karşı takım hükmen mağlup sayılmalı derim’ der, ertesi gün başkanın arlı bir insan olduğundan olsa gerek ‘karşı takım hükmen mağlup sayılmalı’ diye beyanat verir. Bu gibi ufak çelişkiler önemli değildir. Zira galibiyete giden yolda her şey mubahtır. Bütün lobi devreye alınır tam teyakkuz halinde tüm otoritelere saldırılır. Sonuç sen galipsin işte aferin!!!

Ha, rengin farklıysa yaşadıkların yanına kalır, ah edersin, sinirlenirsin, tepki vermek istersin ama her yer kapı duvar olmuştur. Fişek’e Saraçoğlu’nda Beşiktaşlı taraftarlara selam verdi diye 5 maç men cezası çakan, Q7 fenerli bir topçunun yanından geçti diye 5 maç ceza çakan ama Emreleri, Ardaları, Volkanları görmeyen sistem bunu mu görecek? Bu konularda hiçbir eylemde bulunmayan yönetimin bu konuda mı bulunacak? İlahi sende… Sen git tribüne bağır ama sesin kısılana kadar Beşiktaş de… En ucuz biletin 150 TL olduğu tribünden biletini al ve Beşiktaş yönetimine az bile yapıyorsunuz hakkımızı savunmayarak de mutlaka. 

Açıkça yazıyorum buraya eğer Beşiktaş yönetimi bu konuda da sessiz kalacaksa devam etsin. Maça da çıksın ha… Maça çıksın ama U11 takımıyla çıksın. Fenerbahçe’de bizi her zaman olduğu gibi delikanlıca yensin. 

Ekleme Tarihi: 27 Nis 2018 00:34