Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 14 Eyl 2016 13:13

Beşiktaş’ta Güneş Açtı

Beşiktaş’ta Güneş Açtı

Beşiktaş – Karabükspor maçında farklı skora rağmen, objektif taraftarlar oyunu beğenmiyor, ancak durumu Benfica maçına bağlayıp, ‘takım yedek ağırlıklı çıktı buna rağmen iyi skor aldı’ diyordu.

O gün maçın gizli yıldızı Gökhan İnler olurken, FabricioAgosto Ramírez’de bu takımın kalecisi benim diye haykırıyordu. Bu iki yükselen yıldız bize Benficakarşısında Beşiktaş’ın klasik on birinde iki değişiklik olacağını müjdeliyordu. 

Ama beklenen olmadı! Şenol Güneş yine vefalı teknik adam kriterinden taviz vermeyerek, şapkadan tavşan çıkartmaya çalıştı. KaleciFabricio doğum yerinin Las Palmas’ın Vecindariobölgesi olması nedeniyle, kaleyi Trabzon doğumlu Tolga Zengin’e devretti. Ancak defans bloğunda şapkadan tavşan çıktı. On biri okuduğumuz anda Duško Tošić’in ne işi var bu takımda diye düşünürken maç içinde Marcelo Antônio GuedesFilho’nun düşük performansını görerek acaba göbekte Luiz Rhodolfo Dini Gaioto ile Duško Tošićdüşünülemez mi? diye iç geçirdik. 

Sakat Oğuzhan Özyakup koca bir ilk yarıyı çöpe atarken, Ricardo Andrade Quaresma Bernardotüm duran topları heba etti. Durum böyle oluncakoca bir 45 dakika takım olumlu hiçbir şey yapmamış gibi göründü. Görüntü bu olmasına rağmen gerçekler hayli farklıydı. Vasat üstü bir kalecinin rahatlıkla çıkartabileceği topu kaleye alan Tolga Zengin takımı moralman çökertmesine rağmen, takım çabuk toparlayarak maça asıldı. Benfica’nın eksiklerinin Beşiktaş’ın maça erken dönmesinde hiç mi payı yok derseniz. Cevabım evet olur. Elbette 23 yaş ortalamasıyla oynayan Benfica’nın genç ve tecrübesiz kadrosu Beşiktaş için büyük şanstı. 

İkinci yarı başlarken Şenol Güneş Özyakup, Anderson Souza Conceição ya da bilinen adıyla Talisca, değişikliğiyle başlıyordu. Bu değişiklik Şenol Güneş’in sadece bağırarak takımı motive ettiğini sanan sıradan yerli antrenörlerden ne denli farklı olduğunun en açık göstergesiydi. Sol kanata da müdahale eden kurt teknik adam ön tarafta fazla bir varlık gösteremeyen Adriano CorreiaClaro ile Caner Erkin’in yerlerini değiştirmesi sol kanadı hareketlendirdi. Kurduğu baskıyla rakibini bunaltmaya başlayan Beşiktaş için klavyemizde övgü dolu sözler biriktirirken Ricardo AndradeQuaresma Bernardo’nun halı saha maçlarında yapılmayacak bir amatörlükle kaptırdığı top hepimizin kalbini ağzına getirdi. Ancak burada yerden yere vurduğumuz, beğenmediğimiz Tolga Zengin’in hakkını vermek lazım, imkansızı başardı. Evet burada forvet oyuncusunun amatör vuruşunun etkisi çok büyük ama Tolga Zengin’in zamanında çıkarak açıyı kapatması da takdire şayandı. 

Bu arada sahada pek varlık gösteremeyen Vincent Aboubakar için de şunun altını çizmek lazım; bu adam takıma adapte olduktan sonra çok can yakar. Güçlü fiziğinin yanına Şenol Güneş öz güveni eklenirse Demba Ba ve Mario Gómez García’dansonra Beşiktaş’ın yeni gol makinesi olur. Bir iki maça bakıp hakkında sallayanlar birkaç hafta sonra yazacakları özür yazılarını şimdiden hazırlasın derim.
Sözün özü; çok zor bir maçı son dakika da olsa gelen şık golle berabere bitirip, taraftarına bayram hediyesi veren bu çocuklar her şeyin en iyisini hak ediyor. Şimdi sırada Akhisar ve Galatasaray maçları var. Hakem cinayeti söz konusu olmazsa bu moralle Beşiktaş her iki maçtan da alnın akıyla çıkacaktır. Şimdi destek zamanı.
 

Ekleme Tarihi: 14 Eyl 2016 13:13