Güncel Güncelleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:29

Beşiktaş'ta konsoloslar çelenk bıraktı ortalık karıştı

İSTANBUL Beşiktaş'ta bombalı saldırının gerçekleştiği yere çelenk bırakmak isteyen yabancı konsoloslar protesto edildi.

Beşiktaş'ta konsoloslar çelenk bıraktı ortalık karıştı

İstanbul'daki yabancı ülkelerin temsilcileri Beşiktaş'taki hain saldırının gerçekleştiği noktaya çelenk bıraktı. Bu sırada bir vatandaş, "Öldürdüler çelenk gönderiyorlar. Hepsi burada, katiller burada" diye bağırdı. Polis duruma müdahale ederek protestocu vatandaşı olay yerinden uzaklaştırdı.

KONSOLOSLAR ÇELENK BIRAKTI

Aralarında ABD, Almanya ,Fransa ve Hollanda Başkonsoloslarının da bulunduğu 30 ülkenin misyon temsilcisi ile semavi dinlerin temsilcileri bugün Dolmabahçe’de toplanarak, terör saldırısının gerçekleştiği yere yürüyüp çelenk bıraktı. Bugün adı Şehitler Tepesi olarak değiştirilen noktaya Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’la birlikte yürüyen diplomatlar saygı duruşundu bulundu.

İLK ÇELENK ABD BAŞKONSOLOSU’NDAN

Çoğunluğu Avrupa ülkelerinin Başkonsoloslarından oluşan grup patlama noktasına çelenk bıraktı. İlk çelengi ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Jennifer Davis bırakırken son çelenklerden biri Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom tarafından bırakıldı.

ELİNE ALIP SALLADIĞI ÇELENKLE TEPKİ GÖSTERDİ

En üste kalan Hollanda Başkonsolosluğu’nun çelengini eline alıp kaldıran bir kişi, anma töreni biter bitmez "Öldürdüler çelenk gönderiyorlar. Hepsi burada, katiller burada" diye bağırdı. Çevrede önlem alan polis ekipleri bu vatandaşı olay yerinden uzaklaştırdı. Anma için bağımsız olarak bölgeye gelen bazı kişiler de tepkiye ortak oldu.

POLİS UZAKLAŞTIRDI

Polis protestocuları uzaklaştırdı. Bu arada patlamanın gerçekleştiği yere Beşiktaş Belediyesi tarafından iki büyük pano yapıldı. Panonun bir yanına "Teröre karşı Milyonlarca yürek tek yürek yazarken" diğer yanında da Mustafa Kemal Atatürk’ün Yurtta Sulh, Cihan’da sulh" sözleri yer aldı.

Ekleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:29