Güncel Güncelleme Tarihi: 13 Ara 2016 14:54

Beşiktaş'taki bombalı saldırı Sincar'da planlanmış emri o vermiş

Beşiktaş'taki saldırının emrini PKK'nın Kandil'deki sözde liderlerinden Cemil Bayık'ın verdiği ve saldırı planının Sincar'da yapıldığı ortaya çıktı.

Beşiktaş'taki bombalı saldırı Sincar'da planlanmış emri o vermiş

PKK'nın Beşiktaş'ta gerçekleştirdiği kanlı saldırı için 3 hafta önce harekete geçtiği öğrenildi. Saldırıyı planlayan 4 teröristin Rasulayn'da MLKP için kurulan 'Şehit Serkan Taburu' isimli kampta istihbarat eğitimi aldıkları ve geçtikten sonra da yakalanmamak için Türkiye yapılanması ile iletişime girmediği belirlendi.

Terör örgütü PKK'nın Beşiktaş'ta gerçekleştirdiği kanlı saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Eş zamanlı bombalı saldırılar için örgütün 3 hafta önce harekete geçtiği ve saldırı için Türkiye irtibat noktalarını devre dışı bıraktığı belirlendi. Saldırı talimatının Kandil'den verildiği, planın ise Sincar'da yapıldığı tespit edildi.

PLANLAMA SİNCAR'DA YAPILDI

İstihbarat kaynaklarından alınan bilgiye göre terör örgütü elebaşlarından Cemil Bayık Süleymaniye'ye bağlı Çaykurna ilçesi yakınlarında İran'ın paramiliter gücü Kudüs ordusu komutanı Kasım Süleymani ve sahadaki adamı Abu Mehdi Mühendisi ile bir araya geldi. Bu görüşmenin ardından PKK, Suriye sınır hattını belirleyen Sincar dağında 4 kamp kurdu. PKK'lı teröristlerin Sincar dağını ve kent merkezini ele geçirmesiyle, Türkiye'de yapılacak eylemler burada planlamaya başladı.

İRTİBAT KURMADILAR

Suriye'nin kuzeyindeki Rasulayn'da MLKP için kurulan 'Şehit Serkan Taburu' isimli kampta istihbarat eğitimi alan 4 kişi Ekim ayında Türkiye'ye gönderildi. Gönderilen isimlerin gizli tutulduğu ve ülke içinde rahat hareket etmeleri için Suriye kökenli kişilerin tercih edildiği öğrenildi. Ayn el-Arap'dan ( Kobani) Türkiye'ye geçtikleri tespit edilen 4 teröristin kanlı eylem planlarının istihbarat birimlerine sızabileceği ihtimaline karşılık örgütünün Türkiye yapılanması ile iletişime girmediği öğrenildi.

1 ARALIK'TA SALDIRACAKLARDI

Terör örgütünün canlı bomba eylemleri için Kandil'de yetiştirdiği 19 militanını da MLKP için kurulan 'Şehit Serkan Taburu' kampında konuşlandırdığı öğrenildi. Şubat 2016'da Ankara'da askerî servislere düzenlenen bombalı saldırının faili militanın da aynı kamptan Türkiye'ye yollandığı belirlendi. Örgütün İstanbul'da bir başka merkezde eylem planı hazırlığı halinde olduğu ancak 1 Aralık'ta eylem planını değiştirdiği ortaya çıktı. Üst düzey bir devlet yetkilisinin İstanbul'da bir etkinliğe katılacağı yönündeki bilgi üzerine eylem yerinin Beşiktaş-Dolmabahçe olarak değiştirildiği iddia ediliyor.

(Kaynak: Yeni Şafak)

Ekleme Tarihi: 13 Ara 2016 14:54