Güncel Güncelleme Tarihi: 12 Ara 2016 09:13

Beşiktaş'taki hain saldırıda şehit olanların sayısı 41'e yükseldi

Beşiktaş'taki hain terör saldırısında şehit sayısı 41'e yükseldi. Şehitlerde 33'ünün polis olduğu öğrenildi. Öte yandan saldırıyı da TAK üstlendi.

Beşiktaş'taki hain saldırıda şehit olanların sayısı 41'e yükseldi

Beşiktaş'taki iki patlamada şehit sayısı 33'ü polis olmak üzere 41'e çıktı. Maçka Parkı'nın Bayıldım Caddesi girişindeki Çevik Kuvvet otobüslerine doğru yürüyen canlı bombayı hedefine 10 metre kala fark eden polisler, can kaybının daha da büyümesini önledi. Canlı bombayı durduran 5 kahraman polis arkadaşlarını kurtardı ancak kendileri şehit oldu. Saldırıyla ilgili 13 kişi gözaltına alındı. Alçak saldırıyı ise TAK üstlendi. Öte yandan, saldırıdan şans eseri kurtulan Aydın Balcı isimli vatandaş, 2. patlama sonrasında yerde yatan polise yardım etmek için hareket ettiğini, yaralı polisin ise 'buradan kaç' dediği öğrenildi.

İLK PATLAMA 'BELEŞTEPE'DE OLDU

Beşiktaş-Bursaspor maçı önceki gece saat 21.00 sıralarında bitti. Her iki takımın taraftarları stadı terk ettikten sonra, 22.29'da tüm Türkiye'yi yasa boğan ilk patlama, Gazhane Caddesi üzerinde 'Beleştepe' olarak bilinen noktada, çevik kuvvet ekiplerinin beklediği noktada meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, bomba yüklü Şahin marka otomobil patlama sırasında seyir halindeydi. Patlamadan, otobüslerine binmeye hazırlanan çevik kuvvet polislerinin yanı sıra bölgeden geçen sivil araçlar ve yayalar da etkilendi. Yerde yaklaşık 2 metre çapında bir çukur açan şiddetli patlama İstanbul'un pek çok yerinden duyuldu.

CANLARI PAHASINA DURDURDULAR

Patlama yerinde dehşet anları yaşanırken, 300 metre ileride, stadın arka tarafından Maçka Parkı'na girişte polisler, yol kenarında çevik kuvvet polislerini götürmek için bekleyen otobüslere doğru yürüyen bir kişiden şüphelendi. Şüpheli, yaklaşık 10 metre ilerisindeki otobüslere ulaşamadan, orta refüjde polisler tarafından durduruldu. İlk patlamadan birkaç dakika sonra, paniğe kapılan canlı bomba hedefine ulaşamadan kendini patlattı. Ancak canlı bombayı durduran kahraman polislerden 5'i burada şehit oldu.

ŞEHİT SAYISI 41'E YÜKSELDİ

Yaşanan bu hain saldırının ardından acı haberler de gelmeye devam ediyor. Son gelen bilgilere göre şehit sayısı 33'ü polis olmak üzere 41'e yükseldi.

YARALI HALDE 'KAÇ' DEMİŞ

Öte yandan saldırıdan şans eseri kurtulan Aydın Balcı yaşadıklarını şöyle anlattı:

"İkinci patlama sonrasında araçtan çıkıp yolun aşağısına doğru yürümeye başladım. Yerde polis cenazeleri bulunuyordu. Sonra yönümü değiştirip yukarıya doğru ilerledim. O sırada silah sesleri duymaya başladım. Yerde yaralı bir polis vardı. Diğer polisler yukarı doğru ateş ediyordu. Yaralı polise yardımcı olmak istedim. O an orada bulunmamın tehlikeli olabileceğini düşünen yaralı polis, Maçka Parkı'nı göstererek, "Buradan kaç" dedi. Diğer polisler yaralı polise müdahale edince olay yerinden uzaklaştım." dedi.

DÖVMESİNDEN TANIMIŞLARDI HASTANEDE ŞEHİT DÜŞTÜ

Hain terör saldırısında yaralanan bankacı Selin Çelik de hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Selin Çelik'in Galatasaray Kulübü master yüzücüsü Pelin Çelik'in kız kardeşi olduğu öğrenildi. Saldırının ardından Çelik'i arkadaşları ancak dövmesinden tanıyabilmişti.

SALDIRIYI TAK ÜSTLENDİ

Saldırıyı ise TAK terör örgütü üstlendi. Örgüt saldırıyı gerçekleştiren terörirstlerin isimlerini ise henüz açıklamadı. (Kaynak: Hürriyet)

Ekleme Tarihi: 12 Ara 2016 09:13