Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 6 Mar 2018 01:34

Beşiktaş yarışta varım dedi

Beşiktaş yarışta varım dedi

Maç öncesi Trabzonluluğu tartışmalı birkaç kendini bilmez kesmişti yolunu Beşiktaş’ın. Kupa maçında demiştik ya Beşiktaş saha da kaybetmez masa başına da aklı ermez diye… Sözümüzün ispatı gibiydi Şenol Güneş’in otobüsten inip yol kesenlerle diyaloğa girmesi. Olmuyor bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Beşiktaş’ın aklı saha dışına çalışmayacak. 

Oyuna gelirsek, Güneş standart 4-2-3-1 sistemi ile çıktı sahaya. Çok tartışılan Jermain Lens yine kadrodaydı. Vasat Trabzon karşısında şov yapmasını ve kupa maçından kalan soru işaretlerini kaldırmasını beklediğimiz Lens yine yokları oynadı sahada. Babel ise bir dakika dedi resmen ve sol kanatta arı gibi çalıştı. Çoğu kez bal yapmayan arı eleştirilerine maruz kalan Babel günü 2 golle kapatmasını da bildi. 

Akışkan bir oyunda Fenerbahçe, Trabzonspor gibi güçsüz rakipleri karşısında akışkan oyununu başarıyla uygulayan Beşiktaş, maçta uzun süre 2 forvetle oynadı. Talisca, maç boyu Love’a verdiği desteği abartarak ikinci forvet gibi ceza sahası içinde gol aradı.

 Burada abartmak kelimesini kesinlikle kötü anlamda kullanmadığımı da belirtmek isterim. Talisca her zaman söylediğim gibi geleceğin Rivaldo’su.

Ama ondan Sergen, Hagi ya da Ronaldinho klası ve vizyonu beklemek haksızlık olur. Love’a destek vermek demişken Love’unberbat performansını da es geçmeyelim. İlk transfer olduğu dönemde bu adama bu para çok dediğimde inanılmaz eleştiriler aldığımı hatırlıyorum.

İkinci yarı takımı kurtardığı tek bir maç hatırlamıyorum, bu adam gelecek seneye yatırım olarak mı alındı diye merak ediyorum doğrusu. Negredo ise ikili forvette ne kadar başarılı bir ikinci oyuncu olduğunu son birkaç haftada yaptığı asistlerle bizlere kanıtladı. Sene başında Burak Yılmaz’ın olası transferinin ve Negredo’nun bir arada oynadığını düşünüyorum da… Bambaşka bir Beşiktaş izliyor olurduk. 

Maçın düdüğü Halis Özkahya ise maçın kontrolünü ele almak için çok yanlış bir yol seçti. Zaten Beşiktaş seceresi hayli kabarık olan Özkahya 33’üncü saniyede Tosic’e gösterdiği sarı kartı anlamak mümkün değil doğrusu. Bir an ikinci Papila vakası diye yüreklerimiz ağzımıza geldi. Allah’tan Özkahyamaçın geriliminin de düşük olmasının yardımıyla maçı kotardı. Türk hakemlerinin gerçekten ciddi bir tedrisattan geçmesi şart.

Ekleme Tarihi: 6 Mar 2018 01:34