Yemek Güncelleme Tarihi: 4 May 2022 13:01

Bilim insanları mutfağa el attı: Yemekleri tadan robot geliştirdiler

Araştırmacılar yemeklerin tadına bakan cisimli yeni bir robot geliştirdiler. Robochef'in mutfaktaki şeflere rehberlik edebileceği düşünülüyor.

Bilim insanları mutfağa el attı: Yemekleri tadan robot geliştirdiler

Cambridge Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından tasarlanan makinenin, daha önce herhangi bir teknolojinin başaramadığı bir şekilde yemeklerin lezzetlerini değerlendirdiği belirtiliyor. Robot şefi geliştiren araştırmacılar, benzer otomatik yardımcıların yakında çok daha fazla yemek pişirme görevini üstlenebileceğini söylüyor.

Yiyecekleri tatma yeteneğine sahip mevcut makineler sınırlı sayıda analizler yapabilirken yeni robot, çiğneme sürecini taklit etmek için bir yemeği ezilirken çeşitli aşamalarda test ederek geliştirildi.

Araştırmacılar bunun kritik bir adım olduğunu söylüyorlar çünkü bir yiyeceğin tadını ancak ezilip ağızda tükürük ve enzimlerle karıştırıldığında öğrenebildiğimize dikkat çektiler. Projeyi yöneten Grzegorz Sochacki, “Robotlar yemek hazırlamak için kullanılacaksa, pişirdiklerini tadabilmeleri önemli” diyerek yeni geliştirilen robotun, mutfak alanındaki teknoloji kullanımını için kritik bir hamle olduğunu belirttiler.v

Ekleme Tarihi: 4 May 2022 13:01