Yaşam Güncelleme Tarihi: 6 Ara 2023 13:00

Bilimsel araştırma: Yalnızlık insana iyi geliyor

Yapılan bir araştırma, yalnız vakit geçirmenin, genel kanının aksine insanlara iyi gelebileceğini tespit etti.

yalnızlık yalnız kadın yürüyen kadın doğada yürüyüş

Bilimsel Araştırma: Yalnızlık İnsana İyi Geliyor

Yalnızlık: Modern Yaşamın Rahatlatıcısı

Yapılan bir araştırma, yalnız vakit geçirmenin, genel kanının aksine insanlara iyi gelebileceğini tespit etti. Yalnızlık, modern yaşamın baskısını hafifletiyor ve insanlara daha özgür hissetmelerine yardımcı olabilir.

Araştırma Detayları

Üç hafta boyunca 178 kişinin sosyal alışkanlıklarını takip eden araştırma, katılımcılardan günlük tutmalarını istedi. Her gün yalnız geçirilen saatlerin takibi, yüz yüze temas kurmama veya dijital iletişimden kaçınma durumlarını içeriyordu. Sonuçlar, ne kadar yalnız vakit geçirilirse, stres seviyelerinin o kadar düşük olduğunu gösterdi.

Bilinçli Yalnızlık ve Mutluluk

Araştırmacılar, yalnızlığın bilinçli olarak tercih edildiğinde mutluluk getirdiğini belirttiler. Yalnızlık sadece istenmediği durumlarda rahatsız edici oluyor. Bu da insanların, sağlıklarını etkilemeden kendi başlarına mutlu bir şekilde vakit geçirebilecekleri anlamına geliyor.

yalnız insan

Araştırma Sonuçları

İngiltere'deki Reading Üniversitesi'nde yapılan araştırmayı yöneten Profesör Netta Weinstein, yalnızlığın son derece rahatlatıcı olabileceğini vurguladı. Kendi başımıza olmanın, görevleri tamamlama baskısı olmadığı ve sosyal beklentilerin olmadığı bir ortam sağladığını belirtti.

"Elbette diğer insanlarla birlikte olmak çok iyi gelebilir, ama aynı zamanda bedel de gerektirebilir; dolayısıyla belli bir miktar yalnızlık, sosyalleşmek için harcadığımız zamanı dengelemeye ve refahımızı artırmaya yardımcı olabilir." şeklinde konuştu. Bu araştırma, yalnızlığın bilinçli tercih edildiğinde olumlu etkileri olduğunu ortaya koyuyor.

Ekleme Tarihi: 6 Ara 2023 13:00