Politika Güncelleme Tarihi: 1 Eyl 2016 13:51

Binali Yıldırım'ın Kabinesinde yoktu 3 ay 6 gün sonra yeniden Bakan oldu

İçişleri Bakanlığı'na atanan Süleyman Soylu, koltuğunu eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na devretti. Eski Sağlık Bakanı Müezzinoğlu böylece, 3 ay 6 gün sonra yeniden bakan oldu.

Binali Yıldırım'ın Kabinesinde yoktu 3 ay 6 gün sonra yeniden Bakan oldu
İçişleri Bakanlığı'na atanan Süleyman Soylu, görevini Mehmet Müezzinoğlu'na devretti. Soylu devirden önce açıklamalarda bulundu. Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu daha önce de Sağlık Bakanlığı görevini yürütmüştü. Müezzinoğlu 25 Mayıs 2016'da görevini Recep Akdağ'a devretmişti. Akdağ'da Müezzinoğlu'ndan önceki Sağlık Bakanı'ydı.

İşte Soylu'nun açıklamalarından satırbaşları:

"25 Kasım tarihinde devraldığımız ve sorumluluğunu omuzlarımızda hissettiğimiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı engin bilgi ve deneyimi olan bulunduğu her noktada başarılarıyla adından söz ettiren kıymetli dostumuz eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na devretmek üzere bulunuyoruz.

Bu zorlu görevi devralırken kurduğum cümleyi hatırlıyorum. Allah alın açıklığı ile görevi devretmeyi nasip etsin. 9 aydır Türkiye'nin reform açısından en önemli bakanlığında Allah çalışmayı nasip etti.

"BİZ SİZİN İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Doğumdan ölüme kadar ölümden sonra da ölenlerin ailelerini kucaklayan yarın ben nerede çalışacağım diye kafasında soru işareti olana biz sizin için çalışıyoruz diyen bir çalışma alanını çağın gereklerini yerine getirerek ortaya koymaktadır.

Bizim yaptığımız şuydu; çıkardığımız kanunlarla bu reformu geleceğe ait devam ettirmekti. Hem 64. hem 65. hükümet içinde Türkiye'nin her yerinde çalışan mesai arkadaşlarım 2023 hedefleri için büyük emek gösterdi. Emeklilere maaşını zamanında ödeyen, bu ülkede özellikle sosyal güvenlik sisteminde bütçe büyüklüğü kadar büyüklüğü yönetecek kabiliyete sahip arkadaşlarla bu işi yürttüğümü düşünüyorum.

"15 TEMMUZ BİR MİLATTIR"

15 Temmuz milletimiz için bu topraklar için bir milattır. 15 Temmuz'dan sonra hep şunu düşündüm. Eğer boş kalır, milletimizin emanetini doğru yönetemezsek hiçbir şey düşünmeden tankın üstüne çıkanlar, ay yıldızlı bayrağımızı düşünenler bizden hesap sorar. Günlerce meydanlarda nöbet bekleyenler, millet olmanın hazzını ve onurunu bize yaşatanlar bizden hesap sorarlar. Buradaki arkadaşlarımızın her biri çok onurlu bir görevi yürütüyor. Bugün bunu yaparız, yarın bir başka arkadaşımıza devrederiz. Biz bunu vatan nöbeti olarak değerlendiriyoruz. Bunun bir günü de birdir, bir anı da birdir. Gece gündüz burada çalıştık."

Ekleme Tarihi: 1 Eyl 2016 13:51