Kripto Paralar Güncelleme Tarihi: 17 Oca 2023 00:00

Binance FTX çöküşü sonrası teminat özelliği getiriyor

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bir zamanlar rakibi olan FTX’in çöküşünün neden olduğu endişeleri hafifletecek hamleler yapma kararı aldı.

Binance

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bir zamanlar rakibi olan FTX’in çöküşünün neden olduğu endişeleri hafifletecek hamleler yapmaya devam ediyor.

Zira FTX‘in 2022 Kasım ayındaki çöküşü kripto para borsalarının kullanıcıların varlıklarını güvende tutma kabiliyeti hakkında şüpheler uyandırdı.

Bloomberg‘in haberine göre Binance, kurumsal yatırımcıların kaldıraçlı pozisyonlar için olan teminatları platformdan çekmelerine olanak sağlayacağını duyurdu.

Binance, kurumsal yatırımcıların varlıklarını sözde soğuk depolarda veya internete bağlı olmayan cüzdanlarda tutacak olan Binance Custody‘ye teminat gönderme seçeneğine sahip olacağını söyledi.

Borsa alım satım işlemleri tamamlandıktan sonra varlıkların kilidinin açılacağını ve kullanıcılar tarafından tekrar erişilebilir hale geleceğini de ekledi.

Bloomberg ayrıca Binance tarafından sağlanacak bu özelliğin kaldıraçlı piyasalarda işlem yapan kripto yatırımcıları için büyük bir nimet olacağını belirtti.

Çünkü çoğu kripto tüccarı ticaret için teminatlarını borsada tutmak zorunda.

Bu bağlamda Bloomberg haberinde Binance’in bu hamlesinden sonra kullanıcıların soğuk depolama cüzdanlarını kullanarak, piyasasının volatil olduğu zamanlarda büyük çıkışlar olmadan kripto ticareti yapmaya devam edebileceklerini söyledi.

Binance tarafından 2021’de başlatılan Binance Custody, Litvanya’da kayıtlı ayrı bir tüzel kişiliktir.

Ekleme Tarihi: 17 Oca 2023 00:00