Güncel Güncelleme Tarihi: 7 Eyl 2016 12:00

Binbaşı Şahin, Kahraman Astsubay Ömer Halisdemir'i nasıl şehit ettiğini anlattı

Darbe gecesinde şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in katil zanlısı Binbaşı Şahin, "Korunma içgüdüsü ve refleks gereği" ateş ettiğini iddia etti.

Binbaşı Şahin, Kahraman Astsubay Ömer Halisdemir'i nasıl şehit ettiğini anlattı
15 Temmuz gecesi aldığı insiyatif ile darbenin önlenmesinde büyük rol oynayan ve Türk Milletinin yüreğinde çok önemli bir yere gelen şehit Astsubat Ömer Halisdemir'i öldüren hainin ifadesi ortaya çıktı. Şahin ifadesinde astsubay Ömer Halisdemir'e doğrudan ateş ettiğini, bunu da "Korunma içgüdüsü ve refleks gereği" yaptığını iddia etti.

İKİNCİ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi'yi öldürerek, darbenin önlenmesinde önemli rol oynayan Ömer Halisdemir'in katil zanlısı binbaşı Fatih Şahin'in Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ikinci ifadesi ortaya çıktı.

DARBEDEN 51 GÜN SONRA SAVCIYA İFADE VERDİ

Binbaşı Fatih Şahin, başından vurulan Semih Terzi'yi götürdüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) gözaltına alınmasının ardından, emniyet ve savcılık birimlerinde ifade vermeyi kabul etmemişti. Susma hakkını kullanan Şahin, darbeden 51 gün sonra ilk kez savcıya ifade verdi.

REFLEKS GEREĞİ VURMUŞ

Şahin ifadesinde astsubay Ömer Halisdemir'e doğrudan ateş ettiğini, bunu da "Korunma içgüdüsü ve refleks gereği" yaptığını iddia etti.

Ateş ettiği sırada Halisdemir'e yaklaştığını ancak onu tanımadığını öne süren Şahin, "Tugay Komutanı (Semih Terzi) ve emir astsubayı önden indi. Arkasından da biz indik. Karargah binasına doğru yürürken binaya yaklaştığımızda bir anda ateş edildi, önümde birinin düşerek 'ah' diye ses çıkardığını duydum. Bizim gidiş istikametimize göre sağ taraftan, karanlık ve ağaçlık bölgeden ateş açıldı. Korunma içgüdüsü ve refleks ile gelen yere doğru ateş etmeye başladım. Ateş kesildiğinde ben de ateş kestim. Ona (Ömer Halisdemir) yaklaşmış olabilirim, fakat kim olduğunu görmedim." dedi.

DARBEDEN 3 GÜN ÖNCE ÇALIŞMIŞLAR

Bütün gelişmeleri detaylı şekilde anlatan Fatih Şahin, darbeden üç gün önce görevli bulundukları İskenderun'dan terör operasyonlarına katılmak için 13 Temmuz'da Diyarbakır'a geldiklerini, bu süre zarfında icra edilecek operasyonlar için diğer komutanlarla harekat planları üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Ekleme Tarihi: 7 Eyl 2016 12:00