Güncel Güncelleme Tarihi: 21 Oca 2023 09:26

Yeni bir borç yapılandırma paketi yolda

31 Aralık 2022 tarihine kadar oluşan vergi ve sigorta prim borçları ile cezalar için kapsamlı bir borç yapılandırma paketi sunulacak.

para sayiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde borçlarla ilgili kapsamlı bir af paketinin yürürlüğe gireceğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Altı ay sonra geniş kapsamlı afların gündemimizde olduğu doğrudur. Bunlardan bazıları; ehliyet afları, sicil ve borç afları, eğitim ve denklik afları, Bağkur tescil afları vs. Liste uzun. Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına vatandaş ticari ve mesleki olarak temiz bir başlangıç yapacak" dedi.

CHP liderinin ÖTV, KYK borç faizi ve EYT gibi vaatlerinin ardından iktidardan 'paketler' geldiği daha önce bildirilmişti. Mayıs ayında yapılacak seçimler öncesinde iktidardan yeni bir hamle daha geldi. NTV'nin haberine göre, önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısında borç yapılandırma paketi konuşulacak. Paketin ayrıntıları ise şöyle

  • Buna göre 31 Aralık 2022’ye kadar devlete olan tüm borçlar yapılandırılacak.
  • Vergi, sigorta primi borçlarıyla adli ve idari cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak.
  • Şirketlere matrah artırımı, kasa ve stok affı imkanı sağlanacak.
  • Belediyelere olan borçlar, elektrik, su ve öğrenim kredisi borçları yapılandırma kapsamında olacak.
  • Önceki yapılandırmalarda olduğu gibi peşin ve taksitli ödeme imkanı getirilecek. Yüzde 90’a kadar borçların silinmesi imkanı olacak. Belirli tutarın altında olan borçların tamamının silinmesi söz konusu olabilir.

Ekleme Tarihi: 20 Oca 2023 17:00