Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 26 Eki 2022 00:00

Bir yıl sinyal alınamayan cep telefonları bloke edilecek

TBMM'de kabul edilen yeni düzenlemeye göre 1 yıl boyunca kullanılmayan cep telefonları pasif hale getirilecek.

Cep Telefonu Cep telefonları

TBMM Genel Kurulu'nda cep telefonlarına ilişkin yeni bir düzenleme yapıldı. Yasa teklifi kabul edildi. Yeni yasaya göre 1 yıl boyunca sinyal alınanayan cep telefonları bloke edilecek.

TBMM'ye sunulan kanun teklifinde bir yıl boyunca sinyal anlamayan cep telefonlarının bloke edilerek kullanıma kapatılması gündeme getirilmişti. Genel kurulda ilgili yasa kabul edildi.

1 YIL KULLANILMAYAN CEP TELEFONLARI PASİF HALE GETİRİLECEK

Yasada yapılan yeni düzenlemeye göre "Kesintisiz bir biçimde bir yıl süreyle; elektronik haberleşme şebekelerinden hizmet almadığı tespit edilen, telefon görüşmesi yapılmayan veya mesaj gönderilmeyen, internete giriş yapmamış cihazların IMEI kayıtları yani elektronik kimlik bilgileri, kayıtlardan düşülerek cihaz pasif hale getirilecek.

Yine aynı teklifte yer alan maddeye göre kullanılmamasının üzerinden bir yıl geçtikten sonra cep telefonunun sahibi herhangi bir GSM operatörüne ait SİM Kartı taktığında telefon yeniden aktif hale gelecek.

Taraftan elektronik kimlik bilgileri pasif alınmış telefon bir başka kimseye satılmış ya da hediye edilmişse o telefonda sim kart çalışmayacak.

Yapılan yeni düzenlemeyle özellikle yurtdışından getirilerek kullanılan veya mevcut İMEİ numaraları alınarak başka telefonlara aktarılan cihazların kullanılmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

TBMM'de kabul edilen yasa teklifi, Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

Dosya Haber

Ekleme Tarihi: 26 Eki 2022 00:00