Ekonomi Güncelleme Tarihi: 9 Eyl 2020 12:33

Bitexen Blockchain Türkiye Platformu’nda yerini aldı

Türkiye’de fintek sektörünün şirketleri arasında yer alan Bitexen Teknoloji A.Ş., blockchain teknolojisinin Türkiye’de yaygınlaşması amacıyla çalışmalarını yürüten Blockchain Türkiye Platformu’nun platin üyeleri arasında yerini aldı.

Bitexen Blockchain Türkiye Platformu’nda yerini aldı

İTÜ ARI Teknokent’te geliştirdiği yenilikçi teknolojilerle, Türkiye’de FinTek sektörünün öncü şirketleri arasında yer alan Bitexen Teknoloji A.Ş., Türkiye’de sürdürülebilir blockchain ekosistemi oluşturarak, bu teknoloji ile yeni dönem iş yapış biçimlerinin önündeki zorlukların giderilmesine yönelik bir paylaşım platformu oluşturmayı hedefleyen Blockchain Türkiye Platformu’na üye oldu.

Platformun platin üyeleri arasında yerlerini aldıklarını belirten Bitexen Teknoloji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Cenk Erdem, “Akbank, Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Eczacıbaşı gibi sektöründe lider kuruluşların blockchain teknolojisinin Türkiye’de yaygınlaşması, bilinirliği ve kullanımının artırılması amacıyla önemli çalışmalara imza attığı Blockchain Türkiye Platformu’na üye olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Blockchain Türkiye Platformu ve değerli üyeleri ile birlikte blockchain teknolojisinin kullanımının çoğalması, faydalarının araştırılması ve stratejik önceliklerinin saptanması için çok önemli çalışmalarda bulunacağız” dedi.

“Türkiye ilk sıralarda yer alıyor”

Dijital para alanında hacim olarak Türkiye’nin ilk sıralarda yer aldığını belirten Erdem, “Türkiye’nin bu alandaki varlığı ve popülerliği dünyada da çok ilgi görüyor. Dünyadaki tüm önemli borsalar Türkiye’ye yerleşmeye çalışıyor. Biz de Bitexen Teknoloji A.Ş. olarak hem Türkiye hem de global arenada faaliyetlerimizi hız kesmeden sürdürüyoruz. Önümüzdeki aylarda globalleşme adına önemli adımlar atacağız. Hem yurt dışı piyasasından pay almak hem de kullanıcı sayımızı artırmayı hedefliyoruz. Yurt dışına teknoloji ihraç ederek ülkemize katkı sunacağız” diye konuştu.

Ekleme Tarihi: 9 Eyl 2020 12:33