Dünya Güncelleme Tarihi: 19 Eki 2016 00:23

BM'den Musul operasyonu için korkutan açıklama

BM, Irak'ın Musul kentinin IŞİD'in elinden kurtarılması için başlatılan operasyonun ilk haftalarında 200 bin, en kötü senaryo düşünüldüğünde ise 1 milyon kişinin yerlerinden edilebileceğini bildirdi.

BM'den Musul operasyonu için korkutan açıklama
BM'den yapılan açıklamada Musul operasyonu sırasında 200 bin ila 1 milyon kişinin yerlerinden edilebileceği belirtildi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında, operasyonun ilk 36 saatinde Musul'dan çok sayıda sivilin ayrılmadığını ancak ilerleyen günlerde yerinden edilenlerin sayısının artmasının beklendiğini söyledi.

"1 MİLYON KİŞİ YERLERİNDEN EDİLEBİLİR"

Dujarric, "Operasyonun ilk haftalarında 200 bin, en kötü senaryo düşünüldüğünde ise 1 milyon kişi yerlerinden edilebilir." dedi.

"HALEP'E YARDIM İÇİN 8 SAAT YETERLİ DEĞİL"

Dujarric, Rusya'nın Halep'teki hava saldırılarına 8 ara vermesine ilişkin ise, bu sürenin insani yardımların ulaştırılması için yeterli olmayacağı söyledi.

Sözcü Dujarric, insani yardımların ulaştırılması için en 48 saate ihtiyaç duyulduğunu ve güvenlik garantisi verilmesi gerektiğini ifade etti.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkanı Sergey Rudskoy, Rusya ve Esed güçlerinin, Halep'te sivillerin tahliyesi ve silahlı grupların İdlib'e doğru şehri terk etmeleri için 20 Ekim'de TSİ 08.00-16.00 arasında "insani mola" vereceğini açıklamıştı.

Ekleme Tarihi: 19 Eki 2016 00:23