Böcek İlaçlama Faciası: 11 Kişi Hastanelik
Konya’da bir apartman dairesinde yapılan haşere ilaçlaması tüm binayı etkiledi.
Böcek İlaçlama Faciası: 11 Kişi Hastanelik
Konya’da bir apartman dairesinde yapılan haşere ilaçlaması tüm binayı etkiledi. Zehirlenme şüphesiyle 11 kişi hastaneye kaldırılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Apartmanı saran kimyasal koku paniğe yol açtı 🏢
Konya’nın Meram ilçesi Gödene Mahallesi’ndeki TOKİ Konutları 2’nci Etap’ta bulunan bir apartmanda gece saatlerinde yapılan haşere ilaçlaması, kısa sürede tüm binayı etkileyen bir zehirlenme vakasına dönüştü. Birinci kattaki dairede kullanılan kimyasalın kokusu apartman boşluğuna ve diğer dairelere yayıldı. Rahatsızlanan bina sakinlerinin ihbarı üzerine adrese çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi.
11 kişi hastaneye kaldırıldı 👨⚕️
İlk müdahalenin ardından zehirlenme şüphesi bulunan 11 apartman sakini çevredeki hastanelere götürülerek tedavi altına alındı. Hastaneye kaldırılanların 6’sının aynı aileden olduğu öğrenildi. Yetkililer, müşahede altındaki vatandaşların genel sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.
Polis inceleme başlattı 🔎
Olayın ardından polis ekipleri ilaçlamada kullanılan kimyasal maddenin içeriğini ve uygulamanın usule uygun yapılıp yapılmadığını araştırmaya başladı. Apartman sakinleri ise tedbir amacıyla geçici süreyle dairelerinden uzaklaştırıldı.
Önceki ölüm vakası yeniden gündemde ⚠️
İstanbul’da bir otelde konaklayan Böcek ailesinin fosfin gazına bağlı zehirlenme sonucu hayatını kaybetmesi, benzer olaylara yönelik endişeleri artırmıştı. Adli Tıp Kurumu, aile bireylerinin ölümünün kimyasal zehirlenme nedeniyle gerçekleştiği yönünde görüş bildirmişti. Konya’daki son olay, denetim ve güvenlik önlemlerinin yeniden tartışılmasına yol açtı.
