Ekonomi Güncelleme Tarihi: 14 Ara 2016 17:45

Borsa İstanbul’un açılış gongu bu kez “Kızılay” için çaldı

Kızılay ve Borsa İstanbul iş birliğinde, darbe girişimi esnasında borsayı korurken şehit düşen Polis memurları Şevket Uzun ve Fatih Satır ile tüm şehitler anısına kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Borsa İstanbul’un açılış gongu bu kez “Kızılay” için çaldı

Kızılay Genel Başkan Vekili Dr. Naci Yorulmaz, “Bu yıl 2 milyon 150 bin ünite kan bağışı toplandı. Ülke ihtiyacının yüzde 80'ini karşılıyoruz. Yakın gelecekte tüm ihtiyacı karşılayacak seviyeye çıkacağımızı ümit ediyoruz” dedi.

Kızılay ile Borsa İstanbul arasında kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kampanya kapsamında borsa çalışanları 2 gün boyunca kan bağışı yapacak. Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Borsa İstanbul'u korurken şehit olan polis memurları Mehmet Şevket Uzun ve Fatih Satır ile tüm şehitler anısına hayata geçirilen kan bağışı kampanyası için gong töreni düzenlendi. Törene, Kızılay Genel Başkan Vekili Dr. Naci Yorulmaz, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Kızılay Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Can ve Ercan Tan, Kızılay Denetim Kurulu Üyesi ve Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım ve Borsa İstanbul yöneticileri katıldı.

2 milyon 150 bin ünite kan toplandı

Törende konuşan Kızılay Genel Başkan Vekili Dr. Naci Yorulmaz, Sağlık Bakanlığının öncülüğü ve destekleriyle 2005 yılından bugüne kadar en iyisini gerçekleştirmek için gayret sarf ettikleri Güvenli Kan Temini Programı dâhilinde modern kan bankacılığına ilişkin tüm uygulamaların araştırıldığını ve hayata geçirildiğini söyledi. Yorulmaz, şu bilgileri verdi: “2005 yılında hayata geçirilen programın başlangıcında toplanan kan bağışı sadece 300 bin ünite olup ülke kan ihtiyacının yüzde 23'ünü karşılıyordu. Bu yıl itibarıyla ülke genelinde bulunan 17 bölge kan merkezi ve 65 kan bağış noktasında 2 milyon 150 bin ünite kan toplandı. Ülke ihtiyacının yüzde 80'ini karşılıyoruz. Yakın gelecekte tüm ihtiyacı karşılayacak seviyeye çıkacağımızı ümit ediyoruz. Bir zamanlar hastalar kan ararken bugün geldiğimiz noktada 1143 hastanenin tüm kan ihtiyacı Kızılay tarafından siz saygıdeğer bağışçılarımızın bağışlarıyla karşılanıyor.”

SMS ile Halep'e bağış ricası 

Yorulmaz, Halep'te, Türkiye'nin yanı başında, tarihin en utanç duyulacak döneminin yaşandığını belirterek, bölgede sivillere yönelik zulümlere değindi. Türkiye'nin bugüne kadar 3 milyon Suriyeliyi misafir ettiğini kaydeden Yorulmaz, son olarak Türkiye'nin bir kez daha mazluma umut olduğunu, Halep'te çok küçük bir alana sıkışan siviller için girişimde bulunduğunu bildirdi. Halep'ten 55 bin ila 100 bin arasındaki sivilin tahliye edilerek güvenli bölgelere nakledileceğini dile getiren Yorulmaz, “Kızılay olarak sahadayız ve sivillerin tüm ihtiyaçlarını karşılama noktasında elimizden gelen tüm gayretleri gösteriyoruz" diye konuştu. Yorulmaz, törende bulunanlardan cep telefonlarını çıkararak, kısa mesaj bölümüne “HALEP” yazıp 2868'e göndermelerini istedi.  
Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ ise Kızılay'ın yıllardır başarıyla yürüttüğü bu kampanyaya katkı sağlamaktan kıvanç ve mutluluk duyduklarını söyledi.  

Ekleme Tarihi: 14 Ara 2016 17:45