Ekonomi Güncelleme Tarihi: 29 Eki 2023 20:36

BP, Tesla ile 100 Milyon Dolarlık Anlaşma İmzaladı

İngiliz petrol devi BP, elektrikli otomobil piyasasına olan ilgisini bir kez daha gösterdi ve Tesla ile 100 milyon dolarlık anlaşma imzaladı.

Dosyahaber Güncel

İngiliz petrol devi BP, elektrikli otomobil piyasasına olan ilgisini bir kez daha gösterdi ve Tesla ile 100 milyon dolarlık anlaşma imzaladı. BP Pulse ile elektrikli şarj imkanı sunan firma, Tesla Supercharger şarj istasyonları ile ağını genişletmeyi hedefliyor. Bu anlaşma, Tesla Supercharger istasyonlarının ilk defa başka bir marka çatısı altında kullanılacak olması açısından önem taşıyor.

BP'nin bu yatırımı, elektrikli otomobil piyasasına olan ilgisini gösteriyor. Şu anda ABD'de 28 BP Pulse şarj istasyonu bulunuyor ancak pazarda rekabetin yoğun olduğu bir ülkede bu sayı yetersiz kalıyor. Bu nedenle BP, 100 milyon dolarlık anlaşma ile Tesla Supercharger istasyonlarını satın alarak rakiplerine yaklaşma fırsatı elde edecek.

Elektrikli otomobil piyasası hızla büyüyor ve bu alanda yatırım yapmak artık birçok büyük şirketin öncelikleri arasında yer alıyor. BP'nin bu hamlesi, elektrikli otomobil piyasasında büyük potansiyel olduğunun bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

BP Pulse markası ön plana çıkıyor. Şirket petrol ve petrol ürünleri ile olan tüm aktif bağına rağmen uzun yıllardır elektrikli otomobil piyasasına da yatırım yapıyor. Bu anlamda BP Pluse şarj istasyonları ile ABD'de yaygınlaşmanın peşinde. Şu anda ise ABD'de 28 BP Pulse'un içinde DC bağlantı noktası da bulunan elektrikli şarj istasyonu var. Ancak ABD elektrikli şarj istasyonları konusunda rekabetin en üst seviyede yaşandığı ülkeler arasında. Bu anlamda pazara hakim olan en küçük rakibin bile elinde 2000 şarj noktası var.

BP'nin 100 milyon dolarlık yatırımı ile Tesla Supercharger istasyonlarını satın alması, elektrikli otomobil piyasasındaki büyümeye paralel olarak şarj istasyonlarının da hızla yaygınlaşması gerektiğini gösteriyor. Bu anlaşma, hem BP'nin hem de Tesla'nın elektrikli otomobil piyasasındaki konumunu daha da güçlendirecektir.

Ekleme Tarihi: 29 Eki 2023 20:00