Yerel Güncelleme Tarihi: 29 Kas 2023 01:00

Bursa'da şiddetli Lodos: Ağaçlar devrildi çatılar uçtu

Bursa'yı saatte 70 kilometreye ulaşan şiddetli lodos vurdu. Lodos nedeniyle ağaçlar devrilirken, çatılar uçtu. Lodosa yakalanan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı

bursa

Ağaçlar ve çatılar yollara uçtu

Kentte akşam saatlerinden itibaren etkili olan lodos, hayatı olumsuz etkiledi. Saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle ağaçlar yollara ve park halindeki araçların üzerine devrilirken, lodos nedeniyle binalardan kopan parçalar yollara savruldu. Yıldırım ilçesi Şükraniye Mahallesi Vardar sokaktaki bir binadan kopan çatı parçası sokak üzerinde park halindeki otomobilin üzerine düştü.

bursa lodos ağaçlar

Vatandaşlar ağaçlara tutunarak uçmaktan kurtuldu

Yıldırım ilçesinde şiddetli lodosa sokakta yakalananlar da zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar, uçmamak için ağaçlara tutunurken bazıları da viyadük altlarına sığındı.

lodos

Lodos yarın öğlen saatlerine kadar etkili olacak

Bursa Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre saatteki hızının 85 kilometreye kadar ulaşması beklenen lodos, yarın öğlen saatlerine kadar etkisini sürdürecek. Bursa Valiliği de sosyal medya hesaplarında yaptığı açıklamada, şiddetli lodos nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

Ekleme Tarihi: 29 Kas 2023 01:00