Yerel Güncelleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:27

Bursa hava durumu kar bastırdı

BURSA hava durumu son tahminler tuttu meteoroloji uyardı. Bursa'da dün gece başlayan kar yağışı etkisini arttıracak. Sıcaklıklar sert düşüyor. Peki okullar tatil olur mu Bursa Valiliği son kararı verecek.

Bursa hava durumu kar bastırdı

BURSA hava durumu son tahminler korkuttu meteoroloji son tahminleri açıkladı. Bursa'da kar yağışı bugün de etkili olacak akşam saatlerinden sonra etkisini arttıracak. Peki Bursa'da bugün ve 14 Aralık çarşamba günü okullar tatil olur mu son karar için gözler Bursa Valiliği'nde.

BURSA HAVA DURUMU OKULLAR TATİL OLUR MU?

KAR 41 İLİ FENA VURACAK SON TAHMİN İÇİN TIKLAYIN

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kar, kıyılarda yağmur şeklinde başlayacak yağışların, öğle saatlerinden itibaren kıyılarda da karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği, bölgede (Sakarya, Düzce, Bilecik, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevreleri ile Bursa'nın doğu ilçeleri) kuvvetli olarak 10–20 cm, yüksek kesimlerde ise 20 -50 cm) kar örtüsü yapacağı tahmin ediliyor. Yağışın meydana getirebileceği olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve tipi şeklinde kar yağışı) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kar yağışı öğleden sonra etkisini arttıracak

Yağışların; Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kuvvetli (20-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

AKDENİZ VE EGE'DE SAĞANAK YAĞIŞ VAR

Rüzgarın Marmara, Ege , Batı Akdeniz İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'de kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/s) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara ( ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bugün beklenen yağışların; Akdeniz ve Ege kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı olmak üzere Doğu Akdeniz, Batı ve Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Kayseri, Sivas, Ordu, Tokat, Sakarya, Balıkesir, Bursa, Yalova, Erzurum, Ağrı, Muş, Ardahan, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar yağışlı olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekilmektedir.

BU İLLERE KAR YAĞIŞI UYARISI

Dün akşam saatlerinden itibaren İç Anadolu’nun doğusu (Kayseri, Sivas, Niğde), Doğu Akdeniz’in iç ve yüksek kesimleri (Toroslar, Amanos dağları ve Kahramanmaraş’ın kuzeyi) ile Doğu Anadolu’nun güney ve batısında (Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari) başlayacak kar yağışlarının; yarın (13.12.2016 Salı) akşam saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak 14.12.2016 Çarşamba günü akşam saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde etkili olması ve yerde 10-20 cm yer yer 50 cm civarında taze kar örtüsü yapması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DOĞU AKDENİZ'DE FIRTINA ALARMI

Bu akşam saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'de görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların; Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu,aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; ilk saatlerde yağmur, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklindeki yağışların öğle saatlerinden sonra Sakarya, Bursa, Yalova ve Balıkesir'in doğusunda yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey yönlerden kuvvetli (40-70km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ÇANAKKALE °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu

EDİRNE °C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ISTANBUL °C, 6°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı

KIRKLARELİ °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Manisa civarlarında yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey yönlerde kuvvetli (40-70km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

IZMIR °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

KÜTAHYA °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

UŞAK °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Öğle saatlerinden sonra bölgenin doğusunda kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren Göller Yöresinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Öğle saatlerinden sonra kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

KAHRAMANMARAŞ °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

OSMANİYE °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kayseri ve Sivas çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; Bölgenin kuzeybatısında öğle saatlerinden sonra kuzey yönlerden kuvvetli( 40-70km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı

KONYA °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

NEVŞEHİR °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

NİĞDE °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, öğle saatlerinden sonra yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BARTIN °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, öğle saatlerinden sonra yoğun karla karığık yağmur ve kar yağışlı

BOLU °C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde sonra yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

SİNOP °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, öğle saatlerinden sonra yoğun karla karığık yağmur ve kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, öğle saatlerinden sonra yoğun karla karığık yağmur ve kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur, zamanla bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere Doğu Karadeniz ve Ordu, Tokat çevrelerinde yoğun şekilde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BAYBURT °C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GÜMÜŞHANE °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

TRABZON °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; zamanla bölgenin batısında ve Erzurum, Ardahan, Muş, Ağrı, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ELAZIĞ °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, yoğun olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ERZURUM °C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

IĞDIR °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saaatlerinde kar yağışlı

VAN °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bölgenin genelinde yer yer kuvvetli şekilde olması bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

GAZIANTEP °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu

MARDİN °C, °C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu

SİİRT °C, °C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu

Ekleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:27