Yaşam Güncelleme Tarihi: 30 Eyl 2023 13:00

Camide hocanın faiz vaazına vatandaş hutbeden itiraz etti

Şanlıurfa'da bir camide Cuma namazı sırasında imamın faizin haram olduğunu anlatmasına tepki gösteren bir vatandaş, gündem oldu.

vaaz

Şanlıurfa'da Cuma Namazında Faiz Tepkisi: "Hoca Gerçeği Niye Söylemiyorsun, Devlet de Yapıyor!"

Şanlıurfa'da bir camide Cuma namazı sırasında imamın faizin haram olduğunu anlatmasına tepki gösteren bir vatandaş, minbere serbest, "Hoca faizin haram olduğunu anlatıyorsun ama gerçeği söylüyorsun, devlet bunu yapıyorsun. Bunu da desene" dedi. Olay sırasında başka bir vatandaş da tepki gösterdi.

Şanlıurfa'da bulunan Dergah Camisi'nde Cuma namazı sırasında ilginç bir olay yaşandı. İmam, hutbe sırasında faizin haram olduğunu ve faiz almanın da dinlerinde yasak olduğunu anlatıyordu. Konuşmanın ardından minbere çıkan bir vatandaş, imama tepki gösterdi ve şunu söyledi: "Hoca faizin haram olduğunu anlatıyorsun ama gerçeği söylüyorsun, devlet bunu yapıyor. Bunu da desene."

Tepki gösteren vatandaşın konuşmasına bir başka vatandaş da tepki gösterdi ve aralarında kısa bir diyalog yaşandı. Güvenlik görevlileri olaya müdahale etti ve vatandaş minberden indirdi. Tepki gösteren kişi, namazını kıldıktan sonra camiden ayrıldı.

Bu olay, camilerde yapılan hutbelerin toplumsal ve siyasi seçimlerinde hassas bir şekilde dinlendiği Türkiye'deki dini ve sosyal dinamiklerin bir görünümü olarak değerlendirilebilir.

Ekleme Tarihi: 30 Eyl 2023 13:00