Dünya Güncelleme Tarihi: 13 Ara 2016 15:07

Çavuşoğlu: Halep'te herkes sussa da biz susmayacağız

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Reuters'ın geçtiği 'Rusya, İran ve AB ile olağanüstü zirve' haberini doğrulamadı ancak dramın durması için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Çavuşoğlu: Halep'te herkes sussa da biz susmayacağız

Reuters haber ajansı, "Türkiye, Rusya, İran ve AB "Halep" için yarın olağanüstü toplanıyor. Görüşmelere MİT ve Dışişleri yetkilileri de katılacak." şeklinde bir haber geçmişti ancak habere doğrulama gelmedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Biz, Rusya ile her zaman görüşme gerçekleştiriyoruz. Yarınki görüşme de özel, spesifik bir görüşme değildir. Bizden bir açıklama gelirse onu dikkate almanızı rica ediyorum" şeklinde konuştu.

Çek mevkidaşı Lubomir Zaoralek'le düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"BELKİ DE İNSANLIK TARİHİNİN EN ACIMASIZ BOYUTU"

"Belki de insanlık tarihinin en acımasız boyutunu görüyoruz Halep'te. Rejim ve destekçileri bunun sorumlusudur. Orada yaralı insanların dışarı çıkarılmasına bile izin verilmiyor.

"HERKES SUSSA TÜRKİYE OLARAK SUSMAYACAĞIZ"

İnsanlık dışı ne varsa bugün Halep'te görüyoruz ama biz gayretlerimize devam edeceğiz. Biz, herkes sussa Türkiye olarak susmayacağız. Bir taraftan açıklamalarımız ama diğer taraftan da çözüm için tüm bahsettiğim taraflarla gayretlerimizi devam ettireceğiz. Herkes sussa Türkiye olarak biz susmayacağız. Halep'te zulmeden de sessiz kalan da aynı şekilde sorumludur.

"RUSYA VE DİĞER ÜLKELERLE TEMASLARIMIZI YOĞUNLAŞTIRACAĞIZ"

Biz, bugün ve yarın her gün, Rusya ile diğer ülkelerle temaslarımızı da yoğunlaştıracağız ki buradaki insani drama çözüm bulalım. Buradan gelmek isteyenlerin boşaltılması için koridor başta olmak üzere insani yardım konusunda, bir ateşkes konusunda gayretlerimizi devam ettireceğiz."

ÇAVUŞOĞLU'NDAN AP'YE: SİZİN İDEOLOJİNİZ BATSIN

Bakan Çavuşoğlu, AP'de PKK'nın sergi açmasına ise şu sözlerle tepki gösterdi:

"Demokrasinin güya merkezi Avrupa Parlamentosu'nda PKK'ya tolerans gösteriliyor. Yine aynı şekilde AB ülkesinde, Brüksel gibi önemli şehirlerde PKK rahatça faaliyetlerini gösteriyor. Böyle acımasız, insanlık dışı saldırılarda bulunan bir örgütün destek bulmaması gerekiyor. Avrupa Parlamentosu içinde PKK'ya sempati duyan ve PKK'ya destek veren parlamenterler ve siyasi gruplar var. Neden? 'Aynı ideolojiyi savunuyoruz'. Sizin ideolojiniz batsın. Aynı ideolojiyi savunuyorsanız, o ideoloji terörü gerektiriyorsa sen de git dağa. Ne işin var parlamentoda, niye siyaset yapıyorsun? Siyaset yapanlarla teröristler arasında fark olmalı."

Ekleme Tarihi: 13 Ara 2016 15:07