Politika Güncelleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:26

Çavuşoğlu Halep'ten gelen son haberlerle isyan etti!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halep'ten gelen ateşkesin bozulduğu yönündeki haberlere isyan etti. Çavuşoğlu, 'Kimse kimseye suç atmasın! Vebali herkesindir' dedi.

Çavuşoğlu Halep'ten gelen son haberlerle isyan etti!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Halep’te yaşanan son gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. Halep'te ateşkesin sağlanması için 24 saatten uzun süredir diplomatik temaslarda bulunan Çavuşoğlu, Halep'te ateşkesin bozulduğu ve tahliyelerin engellediği yönündeki haberlerin ardından isyan etti. 

Çavuşoğlu şunları söyledi:

Halep son dakika haberleri son durum korkutucu Esad saldırıyor!

"Burada bir dram var, vahşet var. Artık kimse kimseye suç atmasın. Burada herkes sorumludur. Vebali herkesindir. Biz anlaşma çerçevesinde insanların buradan çıkartılması konusunda adımlar attık, vesile olduk. Ama görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Dün akşam, Lavrov ile görüştük. Bugün, İran Dışişleri Bakanı ve Lavrov ile görüşeceğiz. Umarım herkes buna riayet eder ve bu çerçevede burada vahşet ve zulüm durur. "

TAHLİYELER BAŞLADI MI?

Çavuşoğlu, Halep'te tahliyelerin başlayamadığı yönündeki iddiaları da doğruladı ve şunları söyledi:

"Tam anlamıyla olmadı, gecikmeler oldu. Değişik yerlerden taciz atışları oluyor. Tam anlamıyla tahliye gerçekleşmedi. Ama hazırlıklarımız tamam. Hem Türkiye içinde, hem Halep’te insanların getirilmesiyle ilgili, Suriye’nin kuzeyindeki kamplarla ilgili ilgili kurumlarımız hazırlıklarını tamamladılar. "

TEMKİNLİ HAREKET EDİYORUZ

Öte yandan Halep'te dün akşam varılan anlaşmanın ardından bugün bölgedeki saldırılarla ilgili olarak Reuters'a bilgi veren üst düzey bir Türk yetkili şunları söyledi:

"Halep için varılan anlaşma çok kırılgan; Halep'te saldırı haberleri geliyor ancak henüz anlaşma bozulmadı. Türkiye temkinli hareket ediyor, mevcut aşamada sorunların çözümü için Türkiye, Rusya ve diğer taraflarla görüşmeleri sürdürüyor."

Ekleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:26