Medya Güncelleme Tarihi: 7 Şub 2024 09:00

Celal Şengör'ün Tamek ve Fruko Gazoz bağlantısı

Prof. Dr. Celal Şengör, katıldığı YouTube programında bir soruya cevap verirken, ailesiyle ilgili ilginç bilgiler paylaştı.

celal şengör

Prof. Dr. Celal Şengör'un Açıklamaları: "Paranın İcadı ve Aile Bağlantıları"

Prof. Dr. Celal Şengör, katıldığı KAFA TV YouTube programında "Para İcat Edilmeseydi Ne Olurdu?" sorusuna cevap verirken, ailesiyle ilgili ilginç bilgiler paylaştı.

Şengör, dedesinin nakliye işiyle uğraştığını belirterek, dayısı Semih Sipahioğlu'nun Türkiye'deki Tamek ve Fruko Gazoz markalarının kurucusu olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Celal Şengör, dayısının 1950'li yılların ortasında "kadınlar ileride çalışacak" düşüncesiyle konserve üretim merkezi kurma fikrini hayata geçirerek Tamek'i kurduğunu ifade etti. Ayrıca, Şengör, dayısının 1959 yılında Türkiye'de yaygın olarak bilinen Fruko markasını ortaya çıkararak meyve suyu ve gazoz üretimine başladığını belirtti.

Programda sunucunun "Kuran dayınız mı?" sorusuna ise Prof. Dr. Celal Şengör, "Tabii, ileride holding oluyor" yanıtını verdi. Bu açıklamalar, Şengör'ün aile bağlantılarına ve Türkiye'de tanınmış markaların kökenlerine dair ilginç bilgiler sunmuş oldu.

Ekleme Tarihi: 7 Şub 2024 09:00