Dünya Güncelleme Tarihi: 31 Ağu 2016 17:13

Cerablus'tan IŞİD'in yaptıklarını ilk kez Türk medyasına anlattı

Türk gazeteciler TSK'nın desteği ile ÖSO'nun IŞİD'den aldığı Cerablus'a girdi. Cerablus'ta terör örgütü IŞİD'le ilgili anlatılanlar korkunç...

Cerablus'tan IŞİD'in yaptıklarını ilk kez Türk medyasına anlattı
Türk gazeteciler TSK'nın desteği ile ÖSO'nun IŞİD'den aldığı Cerablus'a girdi. Cerablus'ta terör örgütü IŞİD'le ilgili anlatılanları dinledi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cerabluslular, IŞİD varken hayatlarının çok zor olduğunu söyledi. Bir Cerabluslu, "Her türlü şeyi yasakladılar. Bu yasaklara uymayanları cezalandırıyorlardı. Sürekli kafa keserek idam ediyorlardı. Bazen de (uzun bir bayrak direğinin olduğu binayı göstererek) buradan aşağı atıyorlardı" dedi.

CERABLUSLULAR DURUMDAN MEMNUN

TSK destekli operasyonun başlamasından hemen sonra IŞİD'lilerin araçlarına binerek hızla kenti terk ettiğini söyleyen Cerabluslular, şu anki durumdan oldukça memnun olduklarını vurguladı.

AA muhabirine konuşan Beşir Ebu Udey isimli vatandaş ise IŞİD'in Cerablus'tan çıkarılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, örgütün ilçede kaldığı zaman içinde kendilerine acılar tattırdığını söyledi.

"BELLİ ELBİSELER GİYMEYE ZORLUYORLARDI"

Örgütün erkek ve kadınlara belirli elbiseleri giymelerinin zorunlu kıldığını belirten Ebu Udey, örgüt tarafından kadınların yüzlerinin tamamının örtülmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.

Ebu Ubeyd, örgütün söz konusu dayatmalarını uygulamayanları "eğitime" aldığını, aynı uygulamanın ikinci kez yapılmaması karşılığında ise bir aylık hapis cezasının verildiğine dikkati çekti.

"İNTERNETİ, TELEVİZYONU YASAKLADILAR"

Ahmed adındaki genç, terör örgütü IŞİD'in ilk başta İnternet kullanımını yasakladığını hatırlatarak, örgütün daha sonra telefon, televizyon ve uydu anteni gibi cihazların da kullanılmasını yasakladığını kaydetti.




 

Ekleme Tarihi: 31 Ağu 2016 17:13