Asayiş Güncelleme Tarihi: 1 Eyl 2023 09:54

Cezaevinde mafyanın mermisi polisten ceza azaltımı hakimden

Cezaevindeki bir mafya Türkiye'deki suç örgütlerinin bazı polislerden mermi temin ettiğini, ancak en fazla rüşvet verilen kişilerin hakimler olduğunu açıkladı.

cezaevi

Cezaevinden sızan çarpıcı ifadeler! Suç örgütlerinin mermi temininde polislerin yanı sıra hakimler de rol oynuyor. Devlet içindeki ilişkiler ve rüşvet skandalları cezaevindeki mafya üyesinin açıklamalarıyla gün yüzüne çıkıyor. Uyuşturucu ticaretinde uluslararası kartellerin Türk mafyaları üzerindeki etkisi de gündemde!

Cezaevindeki bir mafya üyesi, son zamanlarda cezaevine giren gazeteci Barış Pehlivan ile aynı koğuşta bulunuyor. Bu mafya üyesi, Türkiye'deki suç örgütlerinin bazı polislerden mermi temin ettiğini, ancak en fazla rüşvet verilen kişilerin hakimler olduğunu açıkladı.

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, bu mahkûmun ifadelerini bugünkü yazısında paylaştı. İşte cezaevindeki mafya üyesinin anlattıklarından öne çıkanlar:

  • Suç örgütleri, bazı polislerle ilişkiler kurarak yıllık mermi ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

  • Devlet içindeki açgözlü yöneticiler, suç örgütleriyle işbirliği yaparak lüks yaşam sürüyorlar. Firari olduğum dönemde, anlaştığım polisler sayesinde rahatça dolaşabiliyordum.

  • Ankara'da bir Emniyet Müdürü, birçok kişiden küçük paralar alıyordu. Karşılığında ise suç örgütlerinin işlettiği gece kulüplerini veya kumarhaneleri kapatmıyor ve onlara müdahale etmiyordu. Şu anda bu polis müdürü cezaevinde bulunuyor.

  • Ancak mafyanın en fazla rüşvet verdiği grup, hakimlerdir. Yargılama sürecinde hakimlerin desteğine ihtiyaçları vardır. Örneğin, Yargıtay'ın ilgili ceza dairesinin üyesini etkilemiştik. Hakim, benim dosyama özel ilgi gösteriyordu. Bana lüks restoranlara gitmek veya hediyeler göndermek için danışırdı. Sonunda, 5 milyon liralık cezamı 3'te 1'e düşürdü.

  • Yurtdışındaki mafya grupları, Türk mafyalarını ülkelerine kaçan kaçan Türk mafyalarını kullanarak Türkiye'deki uyuşturucu ticaretini yönetiyorlar. İstanbul'daki uyuşturucu çetelerinin çatışmaları, aslında uluslararası kartellerin Türk mafyasının arasındaki rekabetidir.

Ekleme Tarihi: 1 Eyl 2023 09:41