Politika Güncelleme Tarihi: 1 Eyl 2016 01:43

CHP'den İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifası için sıradışı kehanet

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifasını değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti'nin içinde önümüzdeki günlerde ayrılıkların ve istifaların yaşanacağını ileri sürdü.

CHP'den İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifası için sıradışı kehanet
İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın sürpriz istifasıyla ilgili CHP'den ilk yorumu Grup Başkanvekili Özgür Özel yaptı. Özel, önümüzdeki günlerde AKP içinde çok sarsıcı ayrılıklar ve istifalar duyulabileceğini ileri sürdü.

Çağdaş Ses'e konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Efkan Ala'nın görevinden ayrılmasını 'çok gecikmiş bir istifa' olarak değerlendirdi. Özel ''Efkan Ala dünyanın herhangi bir başka ülkesinde görev yapıyor olsaydı şimdiye kadar 20. kez istifa etmiş olurdu'' dedi.

ÖZGÜR ÖZEL: İSTİFASI GECİKMİŞTİ

CHP'li Özgür Özel'in Efkan Ala'nın istifasına ilişkin yorumları şöyle:

"Türkiye'de sadece son 1 yılda gerçekleşen bombalı saldırılardaki sorumluluğunu biz CHP olarak defalarca anlattık. İstihbarat zaafiyetine, güvenlik zaafiyetine dikkat çektik. Bunların tamamında Efkan Ala'nın İçişleri Bakanı olarak istifa etmesi gerekirdi. Ama bugüne kadar bu istifası gecikmişti.

"AMİRAL GEMİSİNİN DİREĞİ ÇATLAMIŞ DURUMDA"

"AKP 15 Temmuz'dan önce ülkeyi kötü yönetiyordu. 15 Temmuz'dan sonra ise hiç yönetemiyor. Burada hükümet açısından da ciddi bir meşruiyet krizi ile karşı karşıyayız. Bu hamleler toplumda yükselen tansiyonu düşürmeye çalışan hamleler. Ama bunun yeterli olacağını düşünmüyoruz.

Efkan Ala'nın istifası çok manidar. Basit bir istifa değil. AKP'nin amiral gemisinin direği çatlamış durumda. İçerde görünenden çok daha büyük bir yarık olduğu ortada. Önümüzdeki günlerde AKP içinde çok sarsıcı ayrılıklar, istifalar duyabiliriz."

Ekleme Tarihi: 1 Eyl 2016 01:43