Politika Güncelleme Tarihi: 29 Eki 2016 23:10

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a silahlı saldırı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a silahlı saldırı düzenlendi. Tezcan ayağından yara aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a silahlı saldırı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın'da bir restoranda yemek yediği sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu ayağından yaralanan Tezcan, hastaneye kaldırıldı. Çok kan kaybettiği öğrenilen Tezcan'ın hayati tehlikesinin olmadığı hastane kaynaklarınca belirtildi.

RESTORANDA SALDIRDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın Belediyesi'nde resim sergisine gitti. Tezcan sergi sonrası yemek yemek için bir restorana gitti. Saldırı saat 19.00 sıralarında bu restoranda gerçekleşti.

CHP'DEN SALDIRIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, "İnternetten gördüm. Aydın'a doğru yola çıktım. Aydın'a varmış değilim. Restoranda silahlı saldırganın birkaç el ateş ettiğini ve ayağının üst kısmından yaralandığını duyduk. Kendisini de aradım telefonlarına ulaşılamıyor. Hastaneye kaldırıldığını duydum. Hayati tehlikesinin olmadığını öğrendik. Saldırganla ilgili bir bilgim yok"

SALDIRGAN OLAY YERİNDEN KAÇTI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, saldırganın olay yerinden kaçtığını ve güvenlik güçleri tarafından arandığını söyledi. Özel saldırganın bulunamaması nedeniyle, saldırının ne amaçla yapıldığını bilmediklerini söyledi. Özel yaptığı açıklamada saldırganın yerel basın mensupları tarafından fotoğraflandığını ifade etti.

VALİ "YAKALAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR" DEDİ

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak NTV'ye yaptığı açıklamada "Saldırgan tespit edildi. Yakalanması için çalışmalar sürüyor. Saldırıyı bir kişi gerçekleştiriyor ancak yanında bir arkadaşı var. Sayın milletvekiline bir el ateş ediliyor. Tezcan'ın hayati tehlikesi yok" ifadelerini kullandı.

SALDIRGAN YAKALANDI

Akşam saat 22.00 sıralarında ise Aydın'ın Kuşadası ilçesinden saldırgan Alparslan Sargın yakalandı.

KILIÇDAROĞLU: "ÇATIŞMA ALANI YARATILMAK İSTENİYOR"

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yardımcılarından Bülent Tezcan'a yapılan saldırı konusunda ilk kez konuştu. Kılıçdaroğlu saldırıyla ilgili, "Bu olay CHP'ye yönelik provokasyonların arttığını gösteren gelişmelerden biri. Daha önce de bana kurşun atmışlardı. Niye yapılıyor? Herhalde özel bir çatışma alanı yaratılmak isteniyor." dedi.

SALDIRGAN ŞEHİTLERİ GEREKÇE GÖSTERMİŞ

Tezcan'ın partililerle birlikte bir yemekte olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, saldırganın birkaç kez restorana girip çıktığını ve son girişinde ateş ettiğini anlattı. Kılıçdaroğlu, saldırganın şehitleri gerekçe gösterdiği iddiasını kendisinin de duyduğunu belirtti.

"HERHALDE ÖZEL BİR ÇATIŞMA ALANI YARATILMAK İSTENİYOR"

Kılıçdaroğlu, olayı şöyle değerlendirdi:

Failin belirlendiği bilgisi verildi. Başbakan da aradı, geçmiş olsun dileklerini aktardı. Kişisel bir husumet olmadığı, Sayın Tezcan'ın CHP'li olduğu için hedef olduğu anlaşılıyor. Bu olay CHP'ye yönelik provokasyonların arttığını gösteren gelişmelerden biri. Daha önce de bana kurşun atmışlardı. Niye yapılıyor? Herhalde özel bir çatışma alanı yaratılmak isteniyor.

"İKTİDARDA CHP Mİ VAR!"

Kılıçdaroğlu, "Saldırganın 'şehitlerimiz var siz burada ahkam kesiyorsunuz' diye bağırdığı iddia ediliyor. Size de geldi mi bu bilgi?" yönündeki soruya ise "İktidarda CHP mi var ki şehitler konusunda bizden şikayet edecek? Kendisi de oradaymış üstelik" yanıtını verdi. Tezcan ile henüz konuşmadığını ama partililerden bilgi aldığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Yaşanan doğrudan doğruya tahriktir" yorumunu yaptı.


 

Ekleme Tarihi: 29 Eki 2016 23:10