Kulis Güncelleme Tarihi: 10 Eyl 2023 11:00

CHP kulislerinde adaylıklarına kesin bakılan başkanlar

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Kasım ayında gerçekleşecek olağan kurultay hazırlıklarını sürdürürken, 31 Mart 2024'teki yerel seçimler için adaylar belli oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Kasım ayında gerçekleşecek olağan kurultay için hazırlıklarını sürdürürken, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için de çalışmalarını hızlandırmış durumda.

CHP'de belediye başkanlığı için kesin gözüyle bakılan dört mevcut başkan bulunuyor:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer.

Kulis bilgilerine göre, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, değişmesi zor gibi görünen isimler olarak öne çıkıyorlar.

Büyükşehir statüsünde olan Antalya'da ise mevcut başkan Muhittin Böcek'e ek olarak CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın da bu makama aday olma isteği olduğu biliniyor.

Ayrıca, CHP, geçmiş yerel seçimlerde İYİ Parti'nin az farkla veya işbirliği sonucu kaybettiği illere odaklanıyor. Özellikle **Balıkesir, Bursa ve Denizli gibi büyükşehirlerde, genel seçimlerde muhalefetin iktidar blokunun üzerine çıkmasını fırsata çevirmeyi **planlıyor.

Bu gelişmeler, CHP'nin hem kurultay sürecine hazırlandığını hem de yerel seçimler için stratejiler geliştirdiğini gösteriyor. Parti, önemli illerdeki aday seçimleri ve kampanyalarıyla gelecekteki siyasi başarılarını şekillendirmeyi amaçlıyor.

Ekleme Tarihi: 10 Eyl 2023 11:00