Politika Güncelleme Tarihi: 1 Eyl 2023 16:00

CHP'li Ali Mahir Başarır: Pırıl pırıl gençler ateist oluyor

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, dünkü TBMM'deki basın toplantısında, "pırıl pırıl gençler ateist oluyor" sözü gündem oldu.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, dünkü TBMM'deki basın toplantısında, "Pırıl pırıl milyonlarca genç neden ateist ya da deist olma tercihini yapıyor?" şeklindeki ifadesiyle eleştirilere maruz kaldı.

Başarır, basın toplantısında İstanbul'un uyuşturucu sorununa dikkat çekti, suç işleyen sığınmacıların medyada yeterince ele alınmadığını ve tarikatlar içinde gençlere zarar veren olayların göz ardı edildiğini belirtti.

AK Parti'nin izlediği politikaların insanların inançlarını etkilediğini savunan Başarır, "Milyonlarca genç deist ya da ateist oluyor. Bu kadar genç insan neden böyle bir tercih yapıyor? Bu, sizin izlediğiniz yaşam tarzının bir sonucu. Üzülerek söylüyorum ki insanlarımız, bu politikalar nedeniyle dinden soğuyorlar." şeklinde konuştu.

Başarır'ın ifadelerine tepki gösterenler, deizm ve ateizmin bir hata olarak görülmesinin, laiklik ve inanç özgürlüğü prensiplerine aykırı olduğunu vurgulayarak, bu konuda daha anlayışlı ve hoşgörülü bir yaklaşımın gerekliliğini dile getirdi.

Ekleme Tarihi: 1 Eyl 2023 16:00