Politika Güncelleme Tarihi: 18 Eyl 2023 20:00

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun fezlekesi Cumhurbaşkanlığı'nda

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik sözleri, tepkilere yol açtı ve dokunulmazlığının kaldırılması için adım atıldı.

Sezgin Tanrıkulu

Tanrıkulu'nun TSK'ya Yönelik Sözleri İçin Dokunulmazlığı Kaldırılmaya Adım Atıldı

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik sözleri, tepkilere yol açtı ve dokunulmazlığının kaldırılması için adım atıldı. Olayın ardından bir fezleke hazırlandı ve Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi.

CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun TSK'yi hedef alan sözleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nı harekete geçirdi. Tanrıkulu, canlı yayında yaptığı yorumlar nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinde düzenlenen "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama" ve 216. maddesinde düzenlenen "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçlarından soruşturmaya tabi tutuldu. Tanrıkulu'na yönelik 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' ve 'Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama' suçlarına dair hazırlanan fezleke, Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Bu gelişmeler, siyasi arenada tartışmalara ve kamuoyu gündemine damgasını vurdu. Dokunulmazlık kaldırma süreci ise yakından takip edilmeye devam ediyor.

Ekleme Tarihi: 18 Eyl 2023 20:00