Politika Güncelleme Tarihi: 25 Ağu 2016 14:22

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna ateş açıldı çatışma çıktı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı köyü yakınlarında ateş açıldı. Ateş sonrası çatışma çıktı. İkinci çatışma sonrası Karayolları binasına alındı. Canlı yayında durumunu anlattı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna ateş açıldı çatışma çıktı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu' nun konvoyuna Artvin' in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı köyü yakınlarında ateş açıldı. Açılan ateşe korumaların karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun durumu iyi. Heyette herhangi bir kişi yara almadı. 

Kılıçdaroğlu'nun koruma sayısı daha önce Başbakanlık'tan gelen uyarı ile 15'ten 21'e çıkarılmıştı. Konvoy güzargahında olağanüstü tedbirler alındı. Ambulanslar da her ihtimale karşı olay yerine doğru hareket etti. Kılıçdaroğlu'nun konvoyu programı iptal etti ve konvoy Şavşat'a geri dönüyor. 

Darbe girişiminde Kılıçdaroğlu'nun iktidara destek vermesi sonucu hedef alınacağı öngörülüyordu. Kılıçdaroğlu'nun güzergahında Özel Harekat polisinin tedbir alması, önceden böyle bir istihbaratın geldiği şeklinde değerlendirildi. 

Canlı yayına bağlanan Mehmet Bekaroğlu Jandarma'nın sıkı tedbir alındığı bölgeye yaklaştığında açılan ateş sonucu bazı Jandarmaların yaralandığı ama konvoyda sorun olmadığını söyledi. 

Kılıçdaroğlu'nun konvoyu güzergahında Meydancık köyü yakınlarında ikinci bir saldırı gerçekleştirilince, Kılıçdaroğlu güvenlik nedeniyle Karayolları Bölge Müdürlüğü binasına götürülerek tedbir alındı. 

Canlı yayına bağlanan Kemal Kılıçdaroğlu "Şu anda benşim açımdan sorun yok Karayolları binasındayız. Çatışmanın olduğu alanda olumsuz tablo yaşadık. Güvenlik güçleri açısından umarım olumsuz bir durum da yaşanmaz." dedi

 

Ekleme Tarihi: 25 Ağu 2016 14:22