Politika Güncelleme Tarihi: 15 Şub 2024 10:00

CHP Lideri Özgür Özel Hatay'da Lütfi Savaş için konuştu

Hatay'da Lütfü Savaş'ın adaylığı tartışma konusu olmaya devam ediyor. CHP Lideri Özgür Özel, Savaş'ın isminin ya üzerini ya da altını çizecek

özgür özel

CHP'den Özgür Özel'den Flaş Açıklamalar: Lütfü Savaş Değişebilir!

Hatay'da Lütfü Savaş'ın adaylığı tartışma konusu olmaya devam ediyor. CHP Lideri Özgür Özel, Savaş'ın anketlerde öne çıktığını ancak daha iyi bir alternatif bulunması halinde adaylığının değişebileceğini açıkladı.

Özel, Ankara ve İstanbul'da rahat olduğunu ve bu iki şehri tekrar kazanacaklarını söyledi.

İşte Özgür Özel'in açıklamalarından satır başları:

  • Lütfü Savaş'ın adaylığı: "Hatay'da arayış içinde olduk. Anketlerde Lütfü Savaş çıktığı için ve ankette sorulan isimlerden hiçbiri Savaş kadar kabul görmediği için onu aday gösterdik."
  • Alternatif aday: "Savaş'ın daha ilerisinde bir aday görürsek çekebiliriz. Bunu Lütfü Bey de anlayışla karşılar."
  • Haluk Levent'e teklif: "Siyasi partiler resmi teklifte bulunmaksızın bazen isimleri yoklayabilir. Haluk Bey, 'Evet' dememiş, biz de ankete koymadık o yüzden."
  • Genç ve kadın adaylar: "2019 yılında 48 olan kadın aday sayımızı 93'e çıkardık. Kadın aday sayısında iki kat, genç aday sayısında ise altı katlık bir artış oldu."
  • DEM Parti ile işbirliği: "DEM Parti ile görüşmelerimizi samimi bir şekilde yürütüyoruz. Esas DEM ile en ileri görüşmeleri yapıp da bunu seçmeninden gizleyenlerin yaptığı seçmene saygısızlıktır."
  • İYİ Parti ile görüşmeler: "Meral Hanım ile görüşmemde Ahmet Akın'ı işaret edip, 'Hiçbirinize borcum yok ama sana var' demişti. Ordu-Balıkesir karşılıklı adaylık olabilir mi dedik ama her iki taraf da adayını çıkardı."
  • Türkiye İttifakı: "Şu anda Türkiye İttifakı'nın tam zamanı. Siyasi partilerle değil seçmenle ittifak… Yöneticilerin fikri değişti ama seçmenin fikri değişti mi bunu göreceğiz."
  • Seçim sloganı: "Yerel seçim sloganımız, 'İşimiz gücümüz Türkiye' olacak. Bunu diğer kentlere de 'İşimiz gücümüz Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa…’ şeklinde uygulayacağız."

Ekleme Tarihi: 15 Şub 2024 10:00