Kulis Güncelleme Tarihi: 26 Oca 2024 09:44

CHP'nin önerisi Muharrem İnce'yi memnun etmedi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le ikinci kez görüşen Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, iddiaya göre CHP tarafından yapılan önerileri beğenmedi

Özgür Özel Muharrem İnce

Görüşmeler Kesildi, Karar Belli Oldu! İşte Memleket Partisi'nin İstanbul Adayı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le ikinci kez görüşen Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, iddiaya göre CHP tarafından yapılan önerileri beğenmedi ve görüşmeler kesildi. Yerel seçimde Memleket Partisi’nin İstanbul için çıkaracağı aday belli oldu. İmamoğlu’nun dün görüşmelerin yeniden başlatılması için telefonla mesaj gönderdiği ama İnce’nin bu mesaja cevap vermediği öne sürüldü.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Miyase İlknur'un haberine göre CHP’nin ittifak görüşmelerinde TİP’ten sonra Memleket Partisi ile de anlaşma sağlanamadı. Özgür Özel’le ikinci kez görüşen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP tarafından yapılan önerileri beğenmedi ve şimdilik görüşmeler kesildi.

İnce'nin Sıcak Bakmadığı Teklif

Geçen hafta yapılan görüşmelerde Memleket Partisi’ne İzmir’de “garantili” bir ilçe belediyesi ve büyük kentlerde meclis üyelikleri verilmesi konusunda mutabakata varılmıştı. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’i İzmir adayı göstermeyi düşünen Özel’in ondan boşalacak Selçuk Belediyesi’ni Memleket Partisi’ne önerdiği ancak İnce’nin teklife sıcak bakmadığı öğrenildi.

İnce’nin İzmir’in merkez ilçelerinden birinin verilmesine yönelik talebi de başta CHP Sözcüsü Deniz Yücel olmak üzere CHP yönetimi tarafından onay görmedi.

İstanbul Adayı Olarak Konuşulan İsim

İnce’nin ekibinden adayların pazartesi günü açıklanacağı şeklinde hazırlık yapılmasını istediği belirtilirken kulislerde eski CHP milletvekili Mehmet Sevigen’in önümüzdeki hafta İstanbul adayı olarak açıklanacağı konuşuluyor.

Telefona Dönmedi İddiası

İmamoğlu’nun dün görüşmelerin yeniden başlatılması için telefonla mesaj gönderdiği ama İnce’nin bu mesaja cevap vermediği iddia edildi.

Ekleme Tarihi: 26 Oca 2024 09:00