Dünya Güncelleme Tarihi: 8 Haz 2024 15:00

CIA'den Netanyahu Raporu: Gazze'de Savaş Sonrası Planı Yok

CIA'in yayımladığı rapora göre, ABD tarafından sunulan ateşkes planına ve uluslararası baskıya rağmen halen bir plan yok.

bomba

CIA'den Netanyahu Raporu: "Gazze'de Savaş Sonrası Planı Yok"

Netanyahu, Gazze'de Savaş Sonrası Yeniden İnşa Sürecinden Kaçınıyor

CIA'in yayımladığı rapora göre, ABD tarafından sunulan ateşkes planına ve uluslararası baskıya rağmen, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'de 3 aşamalı ateşkes planının "savaş sonrası yeniden inşa sürecini" uygulamaktan kaçınacak. Değerlendirme, İsrail liderinin Gazze için bir "son durum" tanımlama yönündeki baskılara karşı koyduğunu vurguluyor.

Biden: "Netanyahu ile En Büyük Anlaşmazlığımız Gazze'nin Geleceği"

TIME dergisine konuşan ABD Başkanı Joe Biden, Netanyahu ile arasındaki derinleşen çatlağı gözler önüne sererek, “Netanyahu ile en büyük anlaşmazlığımız şu: Gazze'de savaş bittikten sonra ne olacak?” dedi. Ateşkes görüşmelerinin yeniden çıkmaza girmesinin ardından, dünyanın gözü Netanyahu'nun alacağı kararda.

Netanyahu 3. Aşamayı Uygulayacak mı?

CIA'in yayımladığı rapora göre, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin ateşkes planına ve baskısına rağmen, İsrail Başbakanı Netanyahu, 3 aşamalı planın "savaş sonrası yeniden inşa sürecini" uygulamaktan kaçınacak.

Gazze İçin Yeniden İnşa Planı

ABD Başkanı Biden, daha önce sunduğu üç aşamalı ateşkes planının son aşaması için, "Son olarak, üçüncü aşamada Gazze için büyük bir yeniden imar planı başlayacak" ifadelerini kullanmıştı. Ancak CIA raporlarında, Netanyahu’nun son aşamayı hayata geçirmeyeceği iddia edildi.

Gazze'nin Geleceğinde Belirsizlik

CNN tarafından incelenen 3 Haziran tarihli raporda, Netanyahu'nun Gazze'nin geleceğini "belirsiz terimlerle" tartışarak, "muhtemelen koalisyonun sağ kanadındaki ayrılma tehditlerini önleyebileceğine inandığı" belirtiliyor. Bu rapor, Biden yönetiminin İsrail'e bakış açısında açık bir değişimin yaşandığı bir dönemde ortaya çıktı.

"Daha Az Güvenilir Bir Ortak"

Bu rapor, Biden yönetiminin İsrail'i artık daha az güvenilir bir ortak olarak, daha çok analiz edilmesi gereken ve öngörülemeyen yabancı bir hükümet olarak gördüğünü ortaya koyuyor.

Ekleme Tarihi: 8 Haz 2024 15:00