CIA'in Bin Ladin operasyonunda ele geçen dosyalarda Erbakan ayrıntısı
ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA), 2011'de El-Kaide elebaşı Usame bin Ladin'in öldürüldüğü Özel Kuvvetler operasyonunda ele geçirilen bilgisayarlardaki dosyaların listesini yayınladı. Listede ilginç bir ayrıntı var. Usame bin Ladin 1976'da Necmettin Erbakan'la görüşmek için Türkiye'ye gelmiş.
Dosyaların birinde el yazısıyla yazdığı not defterinin de bir bölümü yayımlandı. Bin Ladin, cihattan önce ilk seyahatini 1976'da Türkiye'ye, Necmettin Erbakan'ın Milli Selamet Partisi'ne düzenlediğini yazdığı iddia ediliyor. Türkiye'ye Suriye üzerinden 12 saatlik bir otobüs yolculuğu ile Antakya'dan girdiğini notlarına kaydeden Bin Ladin, yanında da bir tabanca taşıdığını dile getiriyor. Söz konusu ifadeler CIA'nın açıkladığı not defterinin sekizinci sayfasında yer alıyor.
İşte o belge:
Bir dönemin en çok aranan teröristi olan Ladin'in bilgisayarlarında bulunan 470 bin dosya arasında, Tom ve Jerry'nin yanı sıra çok sayıda çizgi film, cep telefonu için melodiler ve infaz videoları da bulunuyor.
10 bini aşkın video dosyası arasında, Ladin’in oğlu Hamza'nın gençlik görüntülerine de rastlandı. CIA Direktörü Mike Pompeo, "El Kaide'nin bugün yayınlanan mektupları, videoları, ses dosyaları ve başkaca materyalleri, Amerikan halkının bu terör örgütünün içyüzünü anlaması için fırsat sunuyor"dedi. (Odatv)
