Ekonomi Güncelleme Tarihi: 7 Ara 2016 00:09

Çinli ZTE Netaş'a ortak oluyor

Çinli telekom devi ZTE, sistem entegrasyon ve teknoloji servisleri sunan Türk şirket Netaş ile 48,04 hissesini satın almak üzere bir anlaşmaya vardı. İşlem, Rekabet Kurumu'nun onayına sunulacak.

Çinli ZTE Netaş'a ortak oluyor

Netaş'ın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, yeni ortaklık yapısının Netaş'ın küresel büyümesini destekleyeceğini belirten Netaş CEO'su C. Müjdat Altay şunları söyledi:

"Netaş, bu topraklarda doğan bir teknoloji şirketidir ve 2023 yılı itibarıyla Türkiye'den çıkmış ilk 10 marka arasında olabilme hedefiyle çalışmalarını sürdürmektedir. Bundan sonra büyümemizi küresel arenada çok önemli bir yeri olan bilişim çözüm ve teknolojileri üreticisi, yeni ortağımız ZTE ile sürdüreceğiz ve Netaş'ı küresel bir teknoloji şirketi olarak konumlayacağız."

Netaş'ı ZTE ile beraber çalışarak dünya pazarlarında daha da yaygınlaşacaklarını ifade eden Altay sözlerini şöyle sürdürdü:

"ZTE ile özellikle ArGe ve inovasyon alanlarında olmak üzere teknoloji birikimlerimizi karşılıklı olarak paylaşacağız. Bu işlemin Türkiye'nin yabancı yatırımcılar için uygun bir ortam olduğunu vurguladığına inanıyoruz."

Netaş'ın komşu ülkelere de hizmet veren bölgesel bir üs vazifesi göreceğinin altını çizen ZTE Yönetim Kurulu Başkan ve CEO'su Dr. Zhao Xianming ise şunları söyledi:

"ZTE olarak, Netaş'ın güçlü proje teslim yetkinlikleri ile, gerek Türkiye'deki müşterilerimize gerekse yurtdışındaki diğer birçok kilit pazara yönelik hizmet yeteneklerimizi daha da geliştireceğiz.” Çin Uluslararası Radyosu (CRI)

Ekleme Tarihi: 7 Ara 2016 00:09