Medya Güncelleme Tarihi: 26 Ağu 2016 12:42

Cizre'deki bombalı saldırıyı dünya basını "son dakika" gördü

Cizre'de bu sabah PKK'lıların bombalı araçla Çevik Kuvvet merkezine yaptığı saldırıyı uluslararası ajanslar dünyaya son dakika koduyla geçti.

Cizre'deki bombalı saldırıyı dünya basını
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binalarına yönelik bomba yüklü kamyonu infilak ettirerek düzenlediği saldırıda şehit olan polislerin sayısı 11'e yükseldi. Saldırıda yaralanan 78 kişinin tedavileri Cizre Devlet Hastanesi başta olmak üzere çevre il ve ilçelerde sürüyor.

DIŞ BASIN 'SON DAKİKA' KODUYLA GEÇTİ

Şırnak Cizre'de bu sabah PKK'lıların bombalı araçla Çevik Kuvvet merkezine yaptığı saldırıyı uluslararası ajanslar dünyaya son dakika koduyla geçti. Büyük medya organları ise, ilk sayfalarından patlamayı okuyucularına sundu.

Acil koduyla dünyaya duyurulan haber, tüm uluslararası büyük medya organlarının ilk sayfasında kendine yer buldu.

Al Jazeera English, Türkiye'deki haber televizyonlarından alınan bir görseli manşetine taşıdı.

Reuters haber ajansı, acil koduyla geçtiği haberinde Türkiye'nin güneydoğusunda gerçekleşen patlamada dokuz insanın yaşamını yitirdiğini bildiriyor. Haberini hastane kaynaklarına dayandıran uluslararası ajans, 64 yaralının da acil servislere taşındığını belirtiyor.
Amerikan Associated Press (AP) ajansı, ilk haberinde patlama sonucu birçok yaralı olduğunu aktardı ancak daha sonra hayatını kaybedenler ve yaralıların sayısını güncelledi.
BBC, büyük bir bombalı aracın Cizre'deki Çevik Kuvvet binasını hedef aldığını ve en az 8 polisin öldüğünü okuyucularına aktardı. Türkiye'deki haber televizyonlarından alınan bir görseli manşetine çeken Al Jazeera English, ' Türkiye'nin güneydoğusunda polis merkezine bombalı araç çarptı' başlığını kullandı. Uluslararası medya organı, saldırının gerçekleştiği Cizre'nin Suriye sınırına çok yakın noktada olduğunu vurguladı.
Amerikan New York Times gazetesinin başlığı ' Türkiye'deki bombalı araç saldırısında 8 polis öldü, 45 yaralı' oldu.
İngiliz The Guardian gazetesi, ' Türkiye'nin Suriye sınırındaki patlamada çok sayıda ölü olmasından korkuluyor' başlığıyla okuyucularının karşısına çıktı.
Independentise, ' Türkiye'deki bombalı araç patlamasında dokuz can kaybı, düzinelerce yaralı' başlığıyla sunduğu haberde video görüntülerine yer verdi.
Bild Online: 9 ölü, 64 yaralı
Türkiye'den yeni ürkütücü haberler. Cizre'de çevik kuvvet merkezinde meydana gelen patlamada, güvenlik birimlerinin bildirdiğine göre 9 kişi hayatını kaybetti, 64 kişi yaralandı
Tagesschau.de:Türkiye Cizre'de bombalı araç saldırısı polis merkezine saldırıda ölüler var
Kimliği belirsiz kişiler Türkiye'nin Cizre kentinde polis merkezine yönelik bombalı araçla saldırı düzenledi. En az 8 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi yaralandı. Yetkililer saldırıdan PKK'yı sorumlu tutuyor.
Spiegel Online: Polis merkezi önünde patlama- çok sayıda ölü ve yaralı
Türkiye'nin güneydoğusunda yer alan Cizre'de polis merkezi önünde meydana gelen patlamada ilk verilere göre en az 8 kişi öldü, 45 kişi de yaralandı. ŞırnakValiliği PKK saldırısı olduğunu bildirdi. Türk basını 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 64 kişinin yaralandığını yazıyor.
FAZ: Türkiye'de polise yönelik saldırıda çok sayıda ölü
Türkiye'nin Cizre kentinde polis merkezine yönelik saldırıda bomba yüklü aracın patlaması sonucu 8 polis hayatını kaybetti 45 kişi yaralandı.
 

Ekleme Tarihi: 26 Ağu 2016 12:42