Yaşam Güncelleme Tarihi: 21 Tem 2024 12:00

Çocuklar dışarı çıkmak yerine ekranı tercih ediyor

Yeni bir araştırmaya göre, çocukların yarısından fazlası yaz aylarında dışarıda oynamak yerine iç mekanlarda vakit geçirmeyi tercih ediyor.

tablet

Çocuklar Dış Mekan Oyunlarını Tercih Etmiyor

Yeni bir araştırmaya göre, çocukların yarısından fazlası yaz aylarında dışarıda oynamak yerine iç mekanlarda vakit geçirmeyi tercih ediyor. Birleşik Krallık'ta yapılan bir araştırmada, çocukların büyük bir çoğunluğu ekran başında daha fazla zaman geçirmek istediklerini belirtti.

Sağlık Uzmanlarından Uyarılar

Uzmanlar, bu durumun çocuklarda obezite, D vitamini eksikliği ve zihinsel sağlık sorunları gibi çeşitli sağlık problemlerine yol açabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Araştırmaya katılan ebeveynlerin beşte dördü, çocuklarının açık havada oynadıktan sonra daha mutlu göründüğünü belirtirken, on ebeveynden yedisi okul tatilleri sırasında çocuklarının hareketsiz kalmasından endişe duyuyor.

Araştırma Sonuçları

1.500 yetişkinin katıldığı ankette, ebeveynlerin dörtte biri çocuklarının tatil sırasında günde bir saatten az açık havada zaman geçirdiğini itiraf etti. NHS (Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Servisi), yetişkinlerin günde 30 dakika egzersiz yapmalarını önerirken, çocukların sağlıklı büyümeleri için bu sürenin daha fazla olması gerektiğini vurguluyor.

Ebeveyn Anket Sonuçları Yüzde (%)
Açık havada daha mutlu çocuk 80
Hareket eksikliği endişesi 70
Açık havada günde 1 saatten az 25

D Vitamini ve Egzersizin Önemi

NHS, çocukların sağlıklı kemik gelişimi ve bağışıklık sistemlerini desteklemek için günde en az 30 dakika güneş ışığı almalarını tavsiye ediyor. Ayrıca, düzenli egzersizin kas büyümesi, eklem esnekliği, kemik kuvveti, akciğer ve kalp sağlığı ile zihinsel sağlık üzerinde olumlu etkileri olduğunu belirtiyor.

Birleşik Krallık'ta neredeyse her 10 çocuktan biri beş yaşına geldiğinde obezite ile mücadele ediyor ve çocukların yüzde 12'si fazla kilolu kategorisinde yer alıyor. Uzmanlar, çocukluk çağı obezitesi ve diyabetin artışına karşı açık havada yapılan egzersizlerin önemine dikkat çekiyor.

Uzmanların Görüşleri

Uzmanlar, düzenli fiziksel aktivitelerin çocukların vücutlarındaki hemen hemen her organı olumlu etkilediğini belirterek, açık havada yapılan aktivitelerin çocuklar için hayati önem taşıdığını vurguluyor

Ekleme Tarihi: 21 Tem 2024 12:00