Politika Güncelleme Tarihi: 18 Ara 2016 22:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'den kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonla görüştü. İki liderin Halep'teki gelişmeleri ele aldığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'den kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüştü. Görüşmede, Halep'ten tahliyelerdeki aksamaların giderilmesi konusu ele alındı.

Erdoğan, dün akşam Trabzon'dan İstanbul'a hareketinden önce, Rus mevkidaşı Putin ile telefonda görüştü.

HALEP'İ KONUŞTULAR

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, telefon görüşmesinde başta Halep'te yaşanan trajedi olmak üzere Suriye'deki son gelişmeler ele alındı.

TAHLİYELERDEKİ AKSAKLIKLAR

Görüşmede, Halep'teki kırılgan durum nedeniyle tahliye işleminde yaşanan aksamaların ivedilikle giderilmesi gerektiği vurgulandı. İki lider, insani yardımların ulaştırılması ve siyasi çözüm için ortak çabaların yoğunlaştırması gerektiğine dikkati çektiler.

TARAFLARI KAZAKİSTAN'DA BULUŞTURMA DÜŞÜNCESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Federasyonu Başkanı Putin, Suriye krizinin çözümüne zemin hazırlama amacıyla muhalifler ile rejimin temsilcilerini Kazakistan'da buluşturma düşüncesini tekrar ele alarak, bu çerçevede Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'le yaptıkları temaslara da değindiler.

PUTİN'DEN TAZİYE

Rusya Federasyonu Başkanı Putin, görüşme vesilesiyle, Kayseri'deki terör saldırısını da kınayarak, Türk halkına taziyelerini iletti.

Ekleme Tarihi: 18 Ara 2016 22:17