Güncel Güncelleme Tarihi: 1 Eki 2016 18:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşurken Baykal ve bazı vekiller terk etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genel Kurul'da açılış konuşmasını yaparken aralarında Deniz Baykal'ın da olduğu bazı vekiller salonu terk etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşurken Baykal ve bazı vekiller terk etti
26. Dönem 2. Yasama Yılı dolayısıyla Meclis'in açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Suriye politikasını eleştirdi. Rusya'ya ise olumlu mesajlar verdi.

"RUSYA İLE İLİŞKİLER ESKİ SEVİYESİNE GELİYOR"

Erdoğan'ın ABD ve Rusya konusunda açıklamaları şöyle;

Rusya ile olan ilişkilerimizin normalleşmesi için önemi adımlar atıyoruz. Ortak çıkarlarımıza odaklanarak bu ülkeyle olan ilişkilerimizi eski seviyenin üzerine taşımayı hedefliyoruz. Pek çok alanda ilişkilerimiz eski seviyesine doğru yaklaşıyor. Mavi Marmara konusunda şartlarımızı karşılayan İsrail ile herkes için hayırlı neticeler doğuracak ilişkiler geliştirmeye çalışıyoruz.

"ABD TERÖR ÖRGÜTLERİYLE ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD konusunda ise şunları söyledi; "Bilhassa son dönemde Amerika Birleşik Devletleri'nin bölgemize yönelik politikalarında ciddi bir tutarsızlık ve çok başlılık işaretlerine şahit oluyoruz. Amerika yönetiminin bir kısmı, ısrarla Suriye'de ve Irak'ta PKK/PYD-YPG terör örgütüyle ortak çalışma yürütürken, bir kısmı da bizim hassasiyetlerimize daha yakın politikalar izlemeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Ekleme Tarihi: 1 Eki 2016 18:30