Yaşam Güncelleme Tarihi: 13 Eyl 2016 00:44

Cumhurbaşkanının kurbanlık koyunu kaçtı zor yakaladılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın Diyanet Vakfı'na vekalet verdikleri kurbanlık koyun çekim sırasında kesim ekibinin elinden kaçtı.

Cumhurbaşkanının kurbanlık koyunu kaçtı zor yakaladılar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın Diyanet Vakfı'na vekalet verdikleri kurbanlar Kilis'te kesildi. Kurbanlık koyunlardan biri çekim yapıldığı sırada kesim ekibinin elinden kaçtı. Daha sonra yakalanan kurbanlık koyun kesilerek kurban edildi.

VEKALET VERİLDİKTEN SONRA KESİLDİ

Kilis Müftüsü Mahmut Karatepe organizesinde Diyanet Vakfı'na bağışlanan kurbanlar kesiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurbanı vekalet yöntemi ile kesildikten sonra Emine Erdoğan'ın kurbanı vekalet verileceği sırada kurban kasapların elinden kaçtı. Daha sonra yakalanan kurban vekalet verildikten sonra kesildi.

"KESİLMEK ÜZERE BURAYA EMRETTİLER"

Kilis Müftüsü Mahmut Karatepe, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 yıl önce merhametiyle tüm dünyanın kulağını kapadığı, gözünü kararttığı vicdanın söndürdüğü bir dönemde, merhamet kanadını gererek, Suriye'den Türkiye'ye sığınan şefkat ve merhametini yaydığını ifade ederek, "Bugün de aynı şefkatin devamı olarak, bizim için önemli anlamı, değeri olan iki kurban ilimizde kestirmek üzere buraya emrettiler.

"ON BİN KİŞİYE ULAŞTIRMIŞ OLACAĞIZ"

Bizler de bunun şerefini, bahtiyarlığını yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızın kurbanını kesmek bizim için ayrı bir şereftir. Kurum olarak şunu düşündük, Suriye tarafındaki kardeşlerimize günlük 10 bin kişilik yemek gönderiyoruz. Cumhurbaşkanımızın kestirdiği bu kurbanı, kardeşlerimize gönderdiğimiz yemeğe karıştıracağız. 10 bin kişiye ulaştırmış olacağız" dedi.

"2 BİN 570 ADET KURBAN KESİLMEKTEDİR"

Müftü Karatepe, Diyanet Vakfı olarak bin 60 kurbanı Azez bölgesinde, 200'ünü Çobanbey bölgesinde 100'ünü ise Carabulus bölgesinde kestirdiklerini ifade ederek, "ilimizde ise nüfusundan fazla 120 bin Suriyeli kardeşimizi misafir ediyoruz. Diyanet Vakfı tarafından ilimizde 2 bin 570 adet kurban kesilmektedir. Özelilikle Suriyeli ve yerli vatandaşlarımıza ulaştırılmaktır" diye konuştu.

Ekleme Tarihi: 13 Eyl 2016 00:44